43 Proje daha Selçuklu'da hayat bulacak

Güncelleme Tarihi:

43 Proje daha Selçukluda hayat bulacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2019 15:57

43 Proje daha Selçuklu'da hayat bulacak

Haberin Devamı

SELÇUKLU,(DHA) - SELÇUKLU Belediyesi 2019 yılı Proje Destek Programı kapsamında hayata geçirilecek olan 43 proje için Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta'nın katıldığı programla protokol imza töreni gerçekleştirildi.  

Selçuklu Belediyesi 3 yıldır kurumsal olarak sürdürdüğü Proje Destek Programına 4. yılında da devam ediyor. 2019 yılında şehre kültür, sanat , sosyal ve eğitim alanları başta olmak farklı alanlarda katkı sağlayacak 43 proje hayata geçirilecek. Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısı ve protokol imza törenine Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil “Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar'ın yanı sıra proje desteği almaya hak kazanan Sivil Toplum Kuruluşları, dernek ve vakıf yetkilileri de yer aldı.

"2019 YILINDA 43 PROJE DAHA SELÇUKLU'DA HAYAT BULACAK"

Selçuklu Belediyesi tarafından 3 yıldır kurumsal olarak sürdürülen Proje Destek Programında 4. yıl (2019) protokol imza törenini gerçekleştirmenin mutluluğunu  yaşadıklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı," 2019 yılında da çağrımıza çok yoğun bir katılım gerçekleştirildi. Program kapsamında Sivil Toplum Kuruluşlarına ait 67, Kamu Kurumlarına ait 7, Milli Eğitim Müdürlüğü ve okullarına ait 27 proje,  Üniversiteler ve Öğrenci  Topluluklarına ait 27 proje, kişisel başvuru olarak da 17 tane proje olmak üzere toplamda 145 adet proje müracaatı oldu. Bu müracaatlar içersinde sonuçlandırdığımız 43 tane proje de eğitim alanında 12 adet, yenilikçi alanda 1 adet, sosyal uyum projeleri alanında 6 adet, sosyal sorumluluk projeleri alanında 1 adet, kültür-sanat ve turizm alanında 8 adet, girişimcilik alanında 3, sağlıklı yaşam ve spor alanında 4 adet,  tarih bilinci ve hareketlilik alanında 4 adet, toplumsal fayda alanında 1 adet, medya alanında 2 ve gönüllülük alanında 1 adet proje belediyemiz tarafından desteklenmeye layık görüldü. Gördüğünüz gibi projelerimiz çok çeşitli. Çok farklı alanlarda projeler üretildi ve bütün bu alanlarda belediyemiz bu projelere destek sağlıyor. Proje için belediyemize müracaat eden bütün kurum, kuruluş, dernek ve vakıf temsilcilerine ve bireysel olarak müracaat eden vatandaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çünkü böyle bir proje destek programına katılım sağlamak bizim için çok önemli.  Burada değerlendirmeler neticesinde belediyemiz tarafından desteklenmeye layık görülen projeleri de tebrik ediyorum. İnşallah bu projelerin uygulanması sonrasında ilçemizde toplumsal, sosyal, kültürel ve eğitim anlamında çok faydalı işler ortaya çıkacak. İnşallah bu proje destek programlarımız  artarak devam edecek. Selçuklu Belediyesi olarak hem elinde projesi olan bütün paydalara desteğimizi devam ettireceğiz hem de eğitim, sanat, kültür, sosyal, tarih alanında belediye olarak ne yapmamız gerekiyorsa bu konularda da çaba sarf etmeye devam edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından 2019 yılında Selçuklu Belediyesi'nden proje desteği almaya hak kazanan 43 proje için Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil arasında protokol imzalandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!