'Şampiyonlar Aşk'la Yetişir' projesi başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonlar Aşkla Yetişir projesi başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2018 12:18

'Şampiyonlar Aşk'la Yetişir' projesi başlıyor

Haberin Devamı

Mehmet IŞIK/KONYA, (DHA)- SELÇUKLU Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde tanıtımı gerçekleştirilen ‘Şampiyonlar Aşk’la Yetişir’ projesi yaklaşık 400 sporcunun katılımıyla hafta sonu başlayacak.
Selçuklu Belediyesi Spor Okulları'nda eğitim gören çocuklara yönelik başlatılan ‘Şampiyonlar Aşk’la Yetişir’ projesi bu hafta sonu başlayacak. 13 bin 596 lisanslı sporcusuyla Türkiye’nin en büyük amatör spor kulüplerinden birisine sahip olan Selçuklu Belediyesi, ‘Şampiyonlar Aşk’la Yetişir’ projesinin tanıtımını geçtiğimiz günlerde Başkan Ahmet Pekyatırmacı’nın katılımıyla gerçekleştirmişti. Veliler tarafından da büyük ilgi gören proje, bu hafta sonu yaklaşık 400 öğrencinin katılımıyla başlayacak. Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu'nda yapılacak olan testlere, kış spor okullarında çeşitli branşlarda eğitim gören 8-11 yaş grubundaki tüm çocuklar katılabilecek. Proje sonunda kış spor okullarından yaklaşık 2 bin sporcunun yetenek analizleri yapılacak.
16 TEST YAPILACAK
Selçuklu Belediyesi Spor Okulları'nda binlerce çocuğu sporla buluşturan Selçuklu Belediyesi, çocukların yeteneklerine göre doğru branşa yönlendirilmeleri içinde adımlar atıyor. Uzman heyet tarafından yetenek analizleri yapılacak olan çocuklar elde edilen veriler doğrultusunda yeteneklerine uygun branşa yönlendirilecek. 16 istasyondan oluşan parkurda, 20 metre sürat, dikey sıçrama, pro agılty, denge, öne sıçrama, ayak ölçüm, taban analiz, vücut analiz, esneklik, sağlık topu fırlatma, görsel reaksiyon, ağırlık, boy, oturma yüksekliği, kulaç ve karış gibi bilimsel ölçümlerin modern cihazlar ile yapılmasının ardından, elde edilen verilerle birlikte çocukların fiziksel ve yetenek olarak hangi spor branşına uygun olduğunun tespiti yapılıyor.
Selçuklu Belediyesi Spor Okulları'nda eğitim gören çocuklara yönelik başlatılan ‘Şampiyonlar Aşk’la Yetişir’ projesi kapsamında, yetenekli ve yıldız sporcuları testler sonucunda erken yaşta keşfetmek ve onları yeteneklerine uygun branşa yönlendirmek projenin en önemli amaçlarından biri olacak. Profesyonel sporcu dilimi dışındaki çocuklar içinde sporun içinde kalması amacıyla fiziksel yapılarına uygun en az bir spor dalı belirlemek ve çocukların bu spor dallarıyla ilgilenmesini sağlamakta projede hedeflenen amaçlardan bir tanesi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!