Proje atölyelerinde öğrenciler 2023’e koşuyor

Güncelleme Tarihi:

Proje atölyelerinde öğrenciler 2023’e koşuyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2018 17:12

Proje atölyelerinde öğrenciler 2023’e koşuyor

Haberin Devamı

Mehmet IŞIK/KONYA,(DHA) - SELÇUKLU Değerler Eğitim Projesi kapsamında desteklenen Cahit Zarifoğlu İlkokulunda, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 eğitim vizyonu belgesinde yer alan “Öğren, Yap, Ol” felsefesi hayat buldu.
 
Selçuklu Belediyesi SEDEP kapsamında destek verdiği proje okullarından Cahit Zarifoğlu İlkokulunda gerçekleştirilen ahşap atölyesi, robotik kodlama atölyesi, sanat ve tasarım sokağı ile öğrencilerin cami adabını uygulamalı olarak öğrenebilmesi için yapılan mescit açılışı gerçekleştirildi. Geleceğini sorumluluk sahibi bireylerinin yetişmesini sağlamak, onların becerilerini geliştirmek ve yeteneklerini ortaya çıkarmak, eğlenerek öğrenme fırsatını sunmak üzere, Cahit Zarifoğlu ilkokulunda yapılan atölyelerin açılışı, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş’un katılımı ile gerçekleştirildi.

PROJELER SELÇUKLU’DA HAYAT BULUYOR

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı  SEDEP’in Türkiye’de kurumlar arasındaki iş birliğinin önemli bir örneği olduğuna dikkati çekerek:  “Başarılı ve özverili bir şekilde çalışmalarına devam eden SEDEP’te yeni markalar oluşturmanın gayretindeyiz. Bu kapsamda da üç tane yeni projenin başlangıcını yaptık. Bu projelerimizden tasarım ve sanat atölyesi,robotik atölyesine sanat ve müzik atölyemiz uygulama aşamasında en güzel çalışmaları yerine getiriyor” dedi.

ATÖLYELER BİLGİYİ DAVRANIŞA DÖNÜŞTÜRÜYOR

Eğitim öğretimin edinilen bilgilerin davranışlara dönüştürülmesi olduğuna dikkati çeken Talim Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, “Bu atölyeler temelde edinilen bilgilerin davranışa dönüştürülmesini sağlamayı hedeflemektedir. Çocukların öğrendiği bilgiyi harekete geçirmesi ve birbiriyle birleştirmesini sağladığı için son derece önemli bu atölyeler. Sıkma hareketini düşünün, ezme hareketini düşünün bu sıkma ve ezme hareketi hamur yoğurma sürecinde bir araya gelir ve hamur yoğurma becerisine dönüşür.  Ama bu yoğurma ve ezme hareketini başka bir beceride mesela masaj yapmada kullanabilirsiniz. Yani bu hareketlerin beceriye dönüşmesi bu tür ortamlarda mümkündür. Bu projenin destekçisi olan Selçuklu Belediyesi’ne ve değerli müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!