KOSKİ’den 'Geleceğe Nefes' projesi için 42 bin fidan

Güncelleme Tarihi:

KOSKİ’den Geleceğe Nefes projesi için 42 bin fidan
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2019 14:56

KOSKİ’den 'Geleceğe Nefes' projesi için 42 bin fidan

Haberin Devamı

KONYA,(DHA)- KONYA Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Geleceğe Nefes” sloganıyla başlattığı 11 milyon ağaç dikme kampanyasına, 42 bin fidanı toprakla buluşturarak destek verdi.
İçeri Çumra Mahallesindeki Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Seçme Ağaçlandırma Sahasında düzenlenen fidan dikme programında konuşan KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, dikilecek fidanlarla bundan birkaç yıl sonra bir ormanlık alan oluşacağını belirtti. Demir, ''Yetişmiş bir ağacın kendi başına yıllık 100 kilogramın üzerinde oksijen ürettiğini düşünürsek ‘Geleceğe Nefes’ sloganıyla çıkılan bu yolda bölgemizde, şehrimizde ve ülkemizde ‘Oksijen Deposu’ oluşturma adına ne denli büyük bir iyiliğe hep beraber imza attığımızı görüyoruz.''dedi. 
 Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz da ''Geleceğimizin oksijeni bizlerin elinde, bizlere emanet. Şu anda elimizde emanet olarak tuttuğumuz oksijeni toprakla buluşturarak ileriki nesillere taşımak istiyoruz. Su ve toprağın olduğu bu bölgede yeni yeşil alanlar oluşturarak Çumra ve Konya bölgesinde yaşanabilir bir dünya için daha fazla oksijen alanlarının oluşmasını istiyoruz” diye konuştu.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!