Nasreddin Hoca, Isparta'da konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Nasreddin Hoca, Ispartada konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2019 11:35

Nasreddin Hoca, Isparta'da konuşuldu

Haberin Devamı

Atilla MEMİŞ/AKŞEHİR,(Konya)-AKŞEHİR Belediyesi tarafından düzenlenen Nasreddin Hoca Anma Günleri kapsamında Isparta Süleyman Demirel Üniversitesinde bir konferans gerçekleştirildi.
Nasreddin Hoca’yı anmak, onu gelecek nesillere daha iyi aktarmak, Nasreddin Hoca’nın bilge kişiliğini, ulemalığını anlatabilmek ve onu tüm dünyaya daha iyi tanıtabilmek amacıyla düzenlenen Nasreddin Hoca Anma Günleri çeşitli etkinliklerle devam ediyor.
Konferans'ta açılış konuşmasını yapan Akşehir Belediye Başkanı  Salih Akkaya, ''Akşehir’de 60 yıldır icra edilen, belki Cumhuriyet tarihi boyunca kesintisiz, uluslararası nitelikte uygulanan birkaç etkinlikten biri olan Nasreddin Hoca Şenliklerimizi 5-10 Temmuz da yapıyoruz ve bu şenliklerimiz dolu dolu geçmektedir. 4 yıldır da Nasreddin Hoca Anma Günleri etkinliklerini düzenliyoruz. Çünkü bildiğiniz gibi esas Nasreddin Hoca. Tabi ki bir mizah yönü var ama bu mizah yönü onun nükte ve latifeyi kullanma sanatından öteye geçmedi. Hocamız bir komedyen değil, bir din alimidir. Anma etkinliklerinde Nasreddin Hocamızın din alimliğini ve kadılığını da öne çıkaralım diye böyle bir program tertip ettik” diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!