Turizm ilçesinde ineklere cezalı önlem

Güncelleme Tarihi:

Turizm ilçesinde ineklere cezalı önlem
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2019 10:41

Turizm ilçesinde ineklere cezalı önlem

Haberin Devamı

KANDIRA (Kocaeli), (DHA)-KOCAELİ'nin Kandıra ilçesinde kaymakamlık tarafından 21 Ağustos tarihli bir yasak kararı alındı. İlçe Kaymakamı Mehmet Ünal imzalı kararda Kandıra’da başıboş dolaşan hayvanların sahiplerine 320 TL ceza kesileceği bildirildi
Kandıra’da özellikle son dönemde tatil yöreleri ve plaja yakın yerlerde başıboş hayvanların yaygınlaşmasına Kandıra Kaymakamlığı önlem aldı. Kaymakamlığın 21 Ağustos tarihli kararında yasaklara uymayan, meskun mahallerde, cadde ve sokaklarda, deniz kenarı ve plajlarda görülen başıboş hayvanların sahiplerine 320 TL ceza verilmesi yer aldı.
320 TL CEZA
Söz konusu yasak kararında şu ifadelere yer verildi: “İlçemizde meskun mahallerde, cadde, sokak ve deniz kenarı ve plajlarda sahipsiz hayvan bırakıldığı ve yapılan uyarılara rağmen bunların kamu sağlığını ve düzenini ihlal ettiği görülmektedir. Bu nedenle hayvanların meskun mahallerde, cadde, sokak ve deniz kenarı ve plajlarda başıboş olarak bırakmasının yasaklanmasına karar verildi. Yasaklara uymayan, meskun mahallerde, cadde ve sokaklarda, deniz kenarı ve plajlarda görülen başıboş hayvanların sahiplerine aksine hüküm yoksa 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 66’ncı Maddesi 5326 sayılı Kabahatler Kanunun 32’nci maddesi gereğinde 320 TL idari para cezası verilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!