Gölcük'te 14 esnaf iş yerinin tapularını aldı

Güncelleme Tarihi:

Gölcükte 14 esnaf iş yerinin tapularını aldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2018 16:39

Gölcük'te 14 esnaf iş yerinin tapularını aldı

Haberin Devamı

Soner GÜLEZER/KGÖLCÜK(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ'nin Gölcük ilçesinde, Kentsel Dönüşüm kapsamında yapılan Gölcük Yeni Sanayi Sitesi'nde 14 esnaf törenle iş yerlerinin anahtarlarını aldı.

Temeli geçen yıl 3 Nisan tarihinde atılan Gölcük Yeni Sanayi Sitesi'nde törenle esnaflara iş yerlerinin anahtarları verildi. Törene Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp, Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, belediye meclis üyeleri, dükkan sahipleri katıldı. 418 dükkandan oluşan modern sanayi sitesi iki bölümden oluşuyor. Birinci kısımda oto galericileri bulunurken, ikinci kısımda ise oto tamircileri ile sanayi üreticileri yer alacak. 31 Aralık tarihine kadar esnafların yeni sanayi sitesine taşınması bekleniyor. Kasım ayı içinde de bir açılış töreni düzenlenecek.

'HAYALİMİZ GERÇEKLEŞTİ'
Başkan Ellibeş yaptığı açıklamada, "Hayaller kurulur ama çoğu zaman hayaller gerçekleşmez. Çok şükür ki bizim hayalimiz gerçekleşti. 17 Ağustos Depremi sonrasında Gölcük bir yıkım ile karşı karşıya kaldı. Hayat durma noktasına geldi ama halkımız inandı, birbiri ile kenetlendi ve yeniden ayağa kalkmanın iradesini ortaya koydu. Bu süreç içinde de bir çok maddi kayıpları geri kazandık. Hiçbir şey şehitlerimizi geri getirmeye yetmezdi, onlara Allah’tan rahmet diliyoruz." dedi.

'17 AYDA TAMAMLAMAYI BAŞARDIK'
Ellibeş, kentsel dönüşümü önemsediklerini belirterek, "İşte bu dönüşüm projelerimiz bir çok ayaktan başka başka projelerden oluşuyordu. Onlardan biri de bugün burada bulunduğumuz sanayi çarşımızın dönüşümüydü. Malumunuz mevcut sanayi çarşımız ilçemizin merkezinde kaldı. Çok eski bir yapıya sahipti. Sanayici esnafımızın ve bizlerin ortaya koyduğu irade sonucunda yeni çarşının yapılmasına karar verildi. Bu alan takriben 75 bin metrekare. Gölcük Belediyesi tarafından kamulaştırıldı. İhalesini yaptık. Bugün itibariyle bu kadar kısa bir süre içerisinde ekonomik bir takım sıkıntılara rağmen 17 ayda tamamlamayı başardık." diye konuştu.

Başkan Ellibeş, İdris Alp ve Necmi Kocaman daha sonra esnaflara anahtarlarını teslim etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!