Kadına yönelik şiddete karşı bilgilendirdiler

Güncelleme Tarihi:

Kadına yönelik şiddete karşı bilgilendirdiler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2019 15:09

Kadına yönelik şiddete karşı bilgilendirdiler

Haberin Devamı

Mesut IŞIK/GEBZE(Kocaeli), (DHA) – KOCAELİ Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Kocaeli Valiliği Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında kadınlara broşür dağıtarak, bilgilendirmede bulundu.

Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Kocaeli Valiliği Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü, Gebze’de bulunan bir alışveriş merkezinde Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında etkinlik gerçekleştirdi. Etkinliğe Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze İlçe Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili, Kocaeli Valiliği Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Tuğba Uğur ve polisler katıldı. Gebze ilçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli kadın polis memurları vatandaşları bilgilendirmek amacıyla alışveriş merkezinde broşür dağıtarak, bilgi verdi.

Gebze Kaymakamı Mustafa Mustafa Güler yaptığı açıklamada, “İçişleri Bakanlığı’nın başlatmış olduğu KADES Projesi var. Kadın Acil Destek Uygulaması başlatmış olduğu bir proje. Kadına karşı şiddetle ilgili olarak bu uygulamayı telefonunuza indiriyorsunuz. Herhangi bir risk anında uygulamaya bastığınızda 112, 155 ve 156 Acil çağrı merkezine ulaşmanızı sağlıyor. Aynı anda polis bölgesindeyseniz emniyet güçleri, jandarma bölgesindeyseniz olay yerine en yakın ekip ve devriye sevk ediliyor.’’ dedi.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!