Kırşehir'de Nevruz Bayramı coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Kırşehirde Nevruz Bayramı coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2019 17:35

Kırşehir'de Nevruz Bayramı coşkusu

Haberin Devamı

Salih GÜNER/KIRŞEHİR, (DHA)- KIRŞEHİR'de Nevruz Bayramı, düzenlenen törenle kutlandı.
Türk Büyükleri Parkında düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamalarına Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Emre Şahinci, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Vali İbrahim Akın, Türk kültüründe 'Yeni Gün' anlamına gelen Nevruz’un baharın gelişini, tabiatın canlanışını ve milletimizin Ergenekon’dan çıkışını müjdeleyen bir gün olarak kutlandığını söyledi.
Nevruz geleneğinin yüzyıllardır neşe ve huzura sevk eden en önemli kültürel değerlerinden birisi olduğunu belirten Vali İbrahim Akın, "Nasıl ki baharın gelişi, doğanın canlanmasına vesile olmakta ise bir kültür mozaiği olan Nevruz da insanlar arasındaki önyargıların yıkılmasına, gönüllerin ve zihinlerin uyanmasına, kardeşlik ve dayanışma duygularının yoğunlaşmasına vesile olmaktadır. Sadece Türk kültüründe değil başka kültürler tarafından da değişik ad ve ritüellerle kutlanan Nevruz, farklı milletlerin ortak pencereden baktıkları birlik, beraberlik ve kaynaşma günüdür" ifadelerini kullandı.
Nevruz programı, Vali Akın ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından Nevruz ateşi yakılarak demir dövülmesi ve ateşin üstünden atlanılması ile sona erdi. 

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!