Rektör Şengörür: Türkiye’deki sistemi oturtmamız gerektiğini düşünüyorum

Güncelleme Tarihi:

Rektör Şengörür: Türkiye’deki sistemi oturtmamız gerektiğini düşünüyorum
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2019 12:20

Rektör Şengörür: Türkiye’deki sistemi oturtmamız gerektiğini düşünüyorum

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)-KIRKLARELİ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bülent Şengörür, 'Meslek Liselerini Güçlendirme Projesi' kapsamında gerçekleştirilen 'Geleceğim Mesleğim' temalı panelde yaptığı konuşmada, " Meslek edindirme kısmında Türkiye’deki sistemi oturtmamız gerektiğini düşünüyorum. Fransa ve Belçika gibi Avrupa ülkelerinde isteyen herkese meslek edindirme kursu imkanı veriliyor. İnşallah Ülkemizde de bu gerçekleşir.” dedi.

Kırklareli Üniversitesi, Trakya Kalkınma Ajansı, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 'Meslek Liselerini Güçlendirme' projesi kapsamında, Geleceğim, Mesleğim' temalı   panel düzenlendi.

Kentte öğrenim gören 8 ile 9'ncu  sınıf öğrenci ve öğretmenlerine yönelik olarak düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Şengörür , "Mesleki ve teknik eğitim çok önemli ve bunu ikiye ayırmamız gerekiyor. Birincisi mesleki ve teknik eğitim, ikincisi ise meslek edindirme. Meslek edindirme kısmında Türkiye’deki sistemi oturtmamız gerektiğini düşünüyorum. Fransa ve Belçika gibi Avrupa ülkelerinde isteyen herkese meslek edindirme kursu imkanı veriliyor. İnşallah Ülkemizde de bu gerçekleşir. Hangi yaşta olursa olsun isteyen herkes arzu ettiği meslek eğitimi alma şansını elde eder. Bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ürünü geliştirecek, teknolojiye katkıda bulunacak olan şu an aramızda bulunan eğitim alan gençlerin müfredatlarında matematik ve fen bilimleri ders saatlerinin artırılarak güçlendirilmesi gerektiği kanısındayım."dedi. Panel diğer konuşmacıların açıklamalarıyla devam etti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!