Kırklareli'de atık malzemelerden kedi-köpek evleri

Güncelleme Tarihi:

Kırklarelide atık malzemelerden kedi-köpek evleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2019 12:13

Kırklareli'de atık malzemelerden kedi-köpek evleri

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Ahmetbey Beldesi'nde atık otomobil lastikleri , kulanınmış inşaat malzemeleri ile sokakta yaşayan hayvanların kışın soğuktan korunmaları için kedi-köpek evleri yapılıyor.

Ahmetbey Belediye ekipleri lise öğrencileri ile birlikte sokakta yaşayan kedi-köpeğin barınması için atık otomobil lastikleri ve kullanılmış inşaat malzemeleri, saksı gibi geri dönüşüm malzemelerinden yuvalar hazırladı. Hazırlanan yuvalar kedi-köpeklerin kışın barınmalarını sağlamak için sokaklara monta edilecek.

Yuvaların kullanılmış malzemelerden yapıldığına dikkat çeken Ahmetbey Belde Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş “Belediyemiz atölyesinde can dostlarımız için kullanılmış malzemeleri değerlendirerek köpek yuvaları ve kedi evleri yapıyoruz. Lise öğrencilerimiz ile birlikte el ele vererek köpek yuvalarını ve kedi evlerini birlikte rengarenk boyadık. Mama kapları da monte ettiğimiz yuvaları, beldemizin farklı noktalarına yerleştireceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!