Kırklareli’nin Geleceği Sempozyumu kapanış yemeği düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Kırklareli’nin Geleceği Sempozyumu kapanış yemeği düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2018 11:20

Kırklareli’nin Geleceği Sempozyumu kapanış yemeği düzenlendi

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)- TRAKYA Üniversiteler Birliği çalışmaları ve işbirliği çerçevesinde Kırklareli Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 'Bölgesel Kalkınma ve Üniversitelerin Rolü, Kırklareli’nin Geleceği Sempozyumu' Royal Bilgiç Hotel’de düzenlenen kapanış yemeği ile son buldu.

Düzenlenen yemeğe Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, eşi Ferah Şengörür, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neziha Musaoğlu, Kırklareli Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Soner Ilık, Kırklareli Sanayi ve Ticaret Odası Meclis Başkanı İsmail Hakkı Özsan, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Sempozyum Düzenleme ve Bilim Kurulu üyeleri, sempozyuma katkı sağlayan akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Kapanış yemeğinde konuşan Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, 'Bölgesel Kalkınma ve Üniversitelerin Rolü, Kırklareli’nin Geleceği Sempozyumu'nda çok önemli tartışmaların yapılarak Kırklareli’nin geleceği ile ilgili önemli sonuçların elde edildiğini ifade etti. Sempozyum bildirilerinin derlenerek yayın haline getirileceğini de belirten Şengörür, "Sabahki konuşmamda da belirttiğim üzere Sempozyumumuz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonuyla örtüşüyor. Biz, iki sene önce Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) kapsamında bu sempozyumu düzenlemeyi kararlaştırdık. İlkini Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde düzenlediğimiz sempozyumun ikincisini Kırklareli Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirdik" dedi.

Prof. Dr. Bülent Şengörür konuşmasının sonunda başta Kırklareli Valisi Osman Bilgin olmak üzere, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık’a, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel’e, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İsmail Hakkı Özsan’a, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’e, Davetli Konuşmacılar Prof. Dr. Ahmet İncekara ve Prof. Dr. İsmail Coşkun’a, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neziha Musaoğlu’na, Sempozyum Düzenleme ve Bilim Kurulu’na, Dr. Öğr. Üyesi Furkan Yıldız ve Dr. Öğr. Üyesi Alaattin İşeri’ye, bildirileri ve katılımlarıyla Sempozyuma katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!