Kırklareli'nde 'Bir fikrim var' projesi tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Kırklarelinde Bir fikrim var projesi tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2018 15:00

Kırklareli'nde 'Bir fikrim var' projesi tanıtıldı

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 'Bir Fikrim Var' proje yarışması tanıtım toplantısı düzenlendi.

Kırklareli İl Özel İdaresi Cazibe Merkezi toplantı salonunda düzenlenen tanıtım toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasıyla başladı. Programa Kırklareli Valisi  Osman Bilgin, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, İl Milli Eğitim Müdür vekili Cahit Akın, kurum müdürleri, sivil toplum kuruşlarının başkanları, kaymakamlar ile okulların yöneticileri katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü vekili Cahit Akın  yaptığı konuşmasında "Öğrencilerimizin bugün yapacakları çalışmalar yarın hayata atıldıklarında yapacakları projelerin temelini oluşturacaktır. Bir fikrim var proje yarışması ve bu tarz projeler sayesinde eğitim sistemini güçlendirecek adımları hep birlikte daha kararlı, daha sistematik, bütünleşik ve daha hızlı adımlarla atmış olacağız" dedi.

Bazen üretimde oluşan küçük problemlerin çözümü noktasında, donanımlı olan öğrencilerin pratikte olan eksikliği nedeniyle çözüme kavuşamadığını söyleyen Milli Eğitim Müdür vekili Akın,  proje ile öğrencilerin teorik bilgilerini pratik uygulama ile pekiştirerek ve ekip çalışması ile birlikte çalışma alışkanlığı kazanmış olmanın rahatlığı ve uyumu ile çok kolay çözüme ulaşabileceğini söyledi. Vali Osman Bilgin, Kırklareli´nin eğitimdeki başarısının herkes tarafından bilindiğini söyledi. Fikirlerin ortaya çıkmasının önemine değinen Bilgin, fikirlerin paylaşılmasının da çok önemli olduğunu aktardı. Fikirlerin toplum nezdinde de kabul görmesinin önemli olduğunu dile getiren Bilgin, "Konuşmak, söz, beyan etmek önemli. Fikirler de bu açıdan önemli. Bu çalışma da bu nedenle çok değerli. Trakya Kalkınma Ajansımıza buradan teşekkür ediyorum. Fikirlerin değerlendirilmesive yarıştırılması da çok güzel. Eğitim gören bir öğrenci kardeşimiz çok önemli fikirler ortaya koyarak büyük eserler ortaya çıkabilir. Bu açıdan da her fikri değerlendirmeliyiz" diye konuştu. Yapılan konuşmalardan sonra projenin tanıtımı yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!