Film Akademisinin gala gecesi yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Film Akademisinin gala gecesi yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2018 11:31

Film Akademisinin gala gecesi yapıldı

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçesinde, Lüleburgaz Belediyesi Film Atölyesi’nin gala gecesi programı Aşkiye Neşet Çal Sahnesinde gerçekleştirildi.

Gala Gecesi’nde Atölye öğrencilerinin hazırladıkları ‘Farkında mıyız?’ ve ‘Karanfilin Bedeli’ isimli kısa filmler izlendi. Gala gecesi programında filmler izlendikten sonra, film ekibinin görüşleri dinlendi. Gecenin sonunda Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Film Atölyesi’yle ilgili değerlendirmelerini paylaştı. Belediye Başkan Gerenli konuşmasında "İnsan ürettiklerinin ve paylaştıklarının toplamıdır bu hayatta. O nedenle diyoruz ki, kentler bilgi üretir, kültür üretir ve sanat üretir. Bizleri kalabalık insan topluluklarından ayıran en önemli unsur, üretip hayata kattıklarımızdır. Biz Lüleburgaz Belediyesi olarak beş yıllık stratejik planlarla, yaşamaktan mutlu olacağımız kent Lüleburgaz’ı yaratırken, herkesin hayallerini gerçekleştirebileceği, üretim sürecinde yer aldıkları planlamaların hayata geçmesini sağlıyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Gerenli, Lüleburgaz Film Atölyesi'nin edebiyattan müziğe, fotoğraftan resme, tiyatrodan geleneksel sanatlara uzanan tüm sanat dalları içinde olan geniş ve yaratıcı bir skalaya sahip olduğunu söyledi. Gerenli, "Film Atölyesi’yle amacımız, gençlerimizin ve yetişkin bireylerimizin entelektüel gelişimine katkı sağlamak, kişisel gelişimlerinin yanı sıra işbirliği içerisinde takım ruhuyla hareket etmelerine olanak vermek, yaşamın günlük döngüsü içerisinde kentli ile kent değerleri arasındaki bağları güçlendirmek ve yetenekleri keşfetme imkanı yaratmaktır. Atölyede 192 saatlik eğitim süresince, 35 katılımcıya iletişim, sinema ve medya tarihi, reji, fotoğraf ve kadraj, kamera, montaj, temel oyunculuk, sahne düzenlemesi, sunuculuk ve prodüksiyon eğitimleri verildi. Bu süre sonunda atölye öğrencileri, ‘Karanfilin Bedeli’ ve ‘Farkında mıyız?’ kısa filmleriyle aldıkları eğitimin sonuçlarını sergileme olanağı buldular. Hepsini yürekten kutluyorum. Film Atölyesi öğrencilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için, hiç durmadan yürümeye devam edeceğiz. Bunu bilimle, kültürle ve sanatla hep birlikte başaracağız" şeklinde konuştu.

Gerenli tarafından yönetmen Adem Kılıç, oyuncu Volkan Başaran, Film Akademisi Öğrenci Koordinatörü Melikhan Alkaşı ve Proje Koordinatörü Dilek Çakır’a plaketleri verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!