Vali Bilgin: Babaeski'nin sorunlarını birlikte çözeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Vali Bilgin: Babaeskinin sorunlarını birlikte çözeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2018 15:54

Vali Bilgin: Babaeski'nin sorunlarını birlikte çözeceğiz

Haberin Devamı

BABAESKİ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ Valisi Osman Bilgin, ziyaret ettiği Babaeski ilçesinde işadamları, üreticilerle bir araya gelerek, yatırımlar ve sorunlar hakkında görüş alış verişinde bulundu.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Babaeski ilçesinde, Kaymakam Hakan Özarslan ile birlikte  Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sebahattin Öner, Babaeski Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi'nde Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hilmi Kahraman, Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Özün'ü ziyaret edip, görüş alış verişinde bulundu. Özellikle Babaeski'nin sorunlarını yerinde görüp, konulara hakim olmaya çalıştıklarını belirten Vali Bilgin, şöyle dedi:

"Özellikle borsa ile ilgili konuşmak gerekirse, özellikle vatandaşlarımızın dile getirdiği bir mezbahane ile ilgili konular vardı, birlikte istişare ettik. İnşallah önümüzdeki günlerde ve aylarda bu sorunu birlikte çözeceğiz. Zaten Et Süt Kurumu ile ilgili bizim Valilik olarak bir çalışmamız var ama tabii burada noktasal olarak, Pehlivanköy talep ediyor, Babaeski talep ediyor, merkez talep ediyor. Her bölge ayrı talep ettiği için kesin olarak, şu böyle olacak diye bir şey söyleyemeyiz. Bu konuda gerekli fizibilite çalışmaları yapıp, bunların içinde ilimiz için en doğru olanına karar vereceğiz. Ayrıca özellikle Yağlı Tohumlarla ilgili olarak da önümüzde bir seçim süreci var. Ben bu seçim sürecinde her iki arkadaşımıza da başarılar diliyorum ama burada önemli olan kendi içimizdeki seçim değil de ilimizin merkez ve orada temsil yönünde yönetimi alma yönünde tabi bizim İlimizin olması bizi mutlu eder. Yönetimde olması ve bu işin başını çekmesi bizi mutlu eder. Ayni zamanda Ticaret ve Sanayi Odası ile de hem buradaki OSB ile ilgili özellikle burada OSB kurulmasını istiyoruz. Biz bunun Valilik olarak öncülüğünü yapmak istiyoruz ve yapıyoruz da. Bu konuda bizim Sanayi İl Müdürümüzle girişimde bulunuyoruz yalnız burada özellikle mevcut yapıdan kaynaklı ve söz konusu alanın 3/2'si dolu olması gerekiyor diye bir hüküm var. Yani Sanayi Bölgesi olacak yerin ve tabi burada dolu olmadığı için şuan kurulması yönünde prosedür engel olmasına rağmen biz bunu tamamlayıp, açmak istiyoruz. Bunun Babaeski halkı için çok önemli bir konu olduğunu düşünüyorum. Çünkü bizim burada biliyorsunuz büyük ova kapsamında Babaeski'nin çoğu bölgesi ama söz konusu alan büyük ova kapsamında kaldığı için ve sanayi gelişme alanı olduğu için buranın büyük ova kapsamı dışında olması şart. Bu manada burada sanayinin belli bir alanda olması gerekir kanaatindeyiz. Yoksa yarın burada özellikle imara açılacak alanın büyüklüğü göz önüne alındığında 100 bin nüfuslu bir şehrin burada kurulma imkanı var. Dolayısıyla buna baktığımızda özellikle hızlı trenin gelmesi, oto yolun burada olması, yerleşimin buradan geçmesi burada ciddi bir nüfus artışını doğuracak, bu artışta sadece emekli olan ve inaktif konumda insanlar değil ayni zamanda aktif konumda insanların burada yaşaması gerektiği dolayısıyla burada bir denge unsuru olması gerektiğini düşünüyoruz. O nedenle burada OSB hayati önemdedir."

ALPULLU'NUN SON DURUMU
Vali Bilgin, özelleştirilen Alpullu Şeker Fabrikası ile de yakından ilgilendiklerini ifade ederek, "Özelleştirme kapsamında yapılan ihale sonucunda bu ilgili firma daha fabrikayı teslim almadı. Hatta biz firma ile de özel bir görüşme yapacağız. Çünkü orada da yeni bir yönetim değişikliği oldu. Onlarla yeniden görüşüp, yapılması gerekenleri planlayacağız" dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!