Babaeski'de lavanta ekimi yapıldı 

Güncelleme Tarihi:

Babaeskide lavanta ekimi yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2018 12:16

Babaeski'de lavanta ekimi yapıldı 

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/BABAESKİ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ'nin Babaeski ilçesinde Özel İdare projeleri kapsamında lavanta ekimi yapıldı.

Kırklareli'nde lavanta yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak, birim alandan yüksek gelir sağlayan alternatif ürün yetiştiriciliğini teşvik etmek ve sanayi sektörüne hammadde temin etmek amacıyla İl Özel İdaresi kaynakları kullanılarak merkeze bağlı Deveçatağı köyünde 2 üreticiye, Babaeski ilçesine bağlı Müsellim köyünde 1 üreticiye ve bakanlığın Itri ve Tıbbi Bitkiler ile Boya Bitkilerinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Pınarhisar ilçesine bağlı Kurudere köyünde 1 üreticiye olmak üzere toplam 22 dekar üretim alanı için 40 bin 450 adet lavanta fidesi verilmişti. 

Bitkisel Üretim Şube Müdürlüğü'nce projelendirilen ve programı yapılan Lavanta Yetiştiriciliği Projesi  programı Babaeski ilçesine bağlı Müsellim köyünde lavanta fidesi ekimi yapıldı. Proje tutarının yüzde 25 çiftçi katkısı ile birlikte olup işletme için lavanta fideleri için yüzde 75  İl Özel İdaresi tarafından hibe desteği sağlanarak uygulandı. Müsellim köyünde muhtar Arif Okumuş'un tarlasına Özel İdare projesi kapsamında lavanta ekimi yapıldı .Ekime köy halkının yanı sıra İlçe Müdürü Vekili İsmail Küçük, ziraat mühendisi Eyüp Öndin ve ziraat teknikeri Gökhan Can katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!