AB projesi kapsamında Bulgar partnerlerle toplantı düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

AB projesi kapsamında Bulgar partnerlerle toplantı düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2018 10:57

AB projesi kapsamında Bulgar partnerlerle toplantı düzenlendi

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)-KIRKLARELİ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Bulgaristan'ın Yambol Yangın Güvenliği ve Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hayata geçirilen AB projesi "Doğal ve İnsan Kaynaklı Tehlikeler ve Afetlere Müdahale İçin Akıllı Stratejik Sınır Ötesi Geliştirme Projesi" kapsamında, Kırklareli’nde proje toplantısı düzenlendi.

Toplantılarda olası bir afet durumunda, her iki kurumun afetlere birlikte müdahale edebilmeleri için yapılacak iş/işlemler ve müdahale stratejileri görüşülmüş, ortaklaşa yapılması planlanan tatbikat üzerinde duruldu. Toplantının ardından Bulgar ekibi ile birlikte, Kırklareli İtfaiyesi ve Türk Kızılayı Kuzey Marmara Bölge Afet Yönetim Merkezi ziyaret edildi.

İki ortağın birlikte yürüttüğü ve 24 ay süreli bu proje ile operasyonel kapasitenin arttırılması, akıllı çerçevelerin sağlanması, ortak prosedür ve müdahale planlarının hazırlanması, sürdürülebilir politikaların oluşturulması amaçlanıyor. 568,000 Euro’luk bütçeyle yürütülen proje sayesinde Kırklareli’ne Mobil Komuta Kontrol Merkezi Aracı,  2 adet Drone ve 2 adet UTV (Yardımcı Arazi Aracı) aracı kazandırılacak..

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!