Kırıkkale'de gönüllü itfaiyeci ve zabıtalar yetiştiriliyor

Güncelleme Tarihi:

Kırıkkalede gönüllü itfaiyeci ve zabıtalar yetiştiriliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2020 14:53

Kırıkkale'de gönüllü itfaiyeci ve zabıtalar yetiştiriliyor

Haberin Devamı

Hasan AKYILDIZ/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE'de Yahşihan Belediyesi tarafından başlatılan 'Genç Gönüllü İtfaiyecilik ve Zabıtalık Projesi' kapsamında, gönüllü itfaiyeci ve zabıtalar yetiştiriliyor.
Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz öncülüğünde hazırlanan proje kapsamında, her ay 10 ortaokul öğrencisi pazar günleri itfaiye ve zabıta müdürlüklerinde eğitim alıyor. Yangın tatbikatına katılan ve zabıta ekipleriyle denetimlere çıkan öğrenciler, eğitimi başarıyla tamamladıktan sonra sınava girip sertifika alacak. Türkiye'nin deprem bölgesinde olduğunu ve bu nedenle depremle ilgili eğitimlerin önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı Türkyılmaz, "Gençleri bir yıl süreyle eğiteceğiz. Yaklaşık 120 çocuğumuz itfaiyeden eğitim alarak mezun olacak. Çocuklarımız pazar günleri saat 08.00'den 13.00'e kadar burada eğitim alacaklar. Eğitimin sonunda öğrenciler sınava tabi tutulup sertifika almaya hak kazanacaklar" dedi.
Proje kapsamında 120 öğrencinin gruplar halinde zabıta mesleği hakkında da eğitim alacağını ifade eden Türkyılmaz, "Kantinlerinde yedikleri simidin, evlerine aldıkları ekmeğin nerede ve nasıl üretildiğini görecekler. Arkadaşlarımız itfaiye eğitiminde olduğu gibi 4 hafta eğim alacaklar ve sınava girecekler. Sertifikayla bir birlikte kendilerine küçük hediyemiz olacak. Çocuklara her mesleği küçükken öğretmeliyiz. Tüm meslekleri çocuklara açmalıyız. Uygun görürlerse arkadaşlara bir gün de belediye başkanlığı yaptırabilirim" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!