Kırıkkale’de 4 hırsız, Plaka Tanıma Sistemi sayesinde yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Kırıkkale’de 4 hırsız, Plaka Tanıma Sistemi sayesinde yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2019 00:38

Kırıkkale’de 4 hırsız, Plaka Tanıma Sistemi sayesinde yakalandı

Haberin Devamı

Hasan AKYILDIZ/KIRIKKALE,(DHA)- KIRIKKALE’de, aynı gün içerisinde 2  farklı hırsızlık olayına karışan 4 şüpheli, polis ve jandarma ekiplerinin Plaka Tanıma Sistemi (PTS) çalışmaları neticesinde yakalandı.
Meydana gelen hırsızlık olaylarının ilki, sabah saatlerinde Balışehy ilçesinde meydana geldi. Fatih Karakaş ve ailesi, bir dinlenme tesisinde mola verdi. Ailenin tesis içerisine girmesini bekleyen 4 kişi, otomobilin sağ ön camını kırarak içerideki 3 çantayı aldı. Şüpheliler, hızla olay yerinden kaçarken, otomobilini o halde gören Fatih Karakaş, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen Balışeyh İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hırsızların 34 UU 8072 plakalı araçla olay yerinden kaçtığını tespit etti. Bunun üzerine çalışma başlatan ekipler, şüphelilerin sabah saatlerinde Yahşihan ilçesinde de başka bir hırsızlık olayına karıştığını ve jandarma ekipleri tarafından da arandığını belirledi. Derinleştirilen çalışmalar kapsamında, şüphelilerin Keskin ilçesine kaçtığı saptandı. Burada bir benzinlik istasyonuna giren şüphelilerin, park halindeki başka bir araca ait 40 KF 179 plakayı çaldıkları ve kendi araçlarına taktıkları anlaşıldı.
PTS SAYESİNDE GÖZALTINA ALINDILAR
Çalışmalara ara vermeden devam eden ekipler, şüphelilerin kullandığı aracın, kent girişinde PTS’ye takıldığını gördü. Bunun üzerine aracı takibe alan polis ve jandarma ekipleri, Karşıyaka Mahallesi 2022’inci Sokak’ta otomobili yakalandı. Otomobilin içerisindeki 4 şüpheli, gözaltına alınarak İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüphelilerin buradaki işlemleri devam ediyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!