Kırıkkale’de yeni adliye binası hizmete girdi

Güncelleme Tarihi:

Kırıkkale’de yeni adliye binası hizmete girdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2018 17:21

Kırıkkale’de yeni adliye binası hizmete girdi

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, yeni hizmete giren adliye binasını basın mensuplarına tanıttı.
40 BİN METRE KARE
Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, yeni adliye binasında bugün basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ayaz, adliye binasının 40 bin metrekare olduğunu belirtirken, binada 42 duruşma salonun olduğunu söyledi. Bunların 21’inin duruşma salonu, 8’inin ağır ceza sonunu, 12’sinin hukuk duruşma salonu ve 1’inin ise yargılamaya ait ceza salonu olduğunu ifade etti.
SON TEKNOLOJİ KULLANILACAK
Yeni adliye binasının akıllı bina olarak inşa edildiğini belirten Ayaz, yılbaşına kadar tam olarak hizmet vermeye başlayacağını kaydetti. Ayaz, "Örneğin İstanbul'daki bir sanık Kırıkkale'ye gelmeden ses ve görüntü sistemi sayesinde savunmasını alabileceğiz. Yılda 14 bin dosyaya bakılıyor. Bunların yüzde 70'i mahkeme sürecine girmeden savcılarımız sayesinde karara bağlanıyor ve davalılar evlerine barışarak gidiyor. Eski adliye binasında 40 araçlık otoparkımız vardı. Bu sayı yeni binamızda 230'a yükseldi. 60 araçlık yeri de Kırıkkale Barosu’na verdik. Onlarda sıkıntı yaşamayacak” dedi.
Ayaz ayrıca eski adliye binasını da Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü’ne verildiğini hatırlattı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!