Kilis Valisi Recep Soytürk, göreve başladı

Güncelleme Tarihi:

Kilis Valisi Recep Soytürk, göreve başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2018 16:44

Kilis Valisi Recep Soytürk, göreve başladı

Haberin Devamı

Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, (DHA)- SON yayımlanan kararname ile Kilis Valiliğine atanan Vali Recep Soytürk, kentte görevine başladı.
Kilis'teki görevine başlamasının ardından gazeteciler ile bir araya gelen Vali Soytürk, kendisini bu göreve layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya teşekkür etti. Vatandaş ve esnaflara çok önem verdiğinin altını çizen Soytürk, "Görev yaptığım her yerde esnaflarımız ve vatandaşlarımızla bir araya gelirim. Çünkü esnaflarımız, gün boyu müşterileri ile bir araya geldiği için o şehrin sorunlarını birinci ağızdan duyarlar. Bu nedenle sabah göreve gelirken tarihi Ulu cami ile Tekye camisi ve çevresindeki esnafları ziyaret ettim. Vatandaşlarımızla bir araya geldim. Kilis kent merkezi tarihi bir şehir olmasına rağmen yeni binalarda yapılmış, elimden geldiği kadar halkın içerisinde olacağım. Tüm enerjimi Kilis için harcayacağım” dedi.
Eğitimi de önemsediğinin altını çizen Vali Soytürk, şöyle devam etti:
"Geçmiş dönemlerde Kilis üst üste Türkiye sıralamasında ilk 3'e girmiş, son zamanlarda bir düşüş var. Yapacağımız çalışmalar ile yeniden üst sıralara çıkacağız.Yeni okullar kazandırılması, dersliklerin attırılması için çalışacağım. Başaralı öğretmenleri ödüllendireceğim. Bir öğretmenin sınıfındaki öğrenciler girdikleri sınavda soruların tamamını yapıyorsa, kaç öğrenci tamamını yapmışsa sıralaması yukarıdan aşağıya inecek şekilde ödüllendireceğim. Kilis'te asayiş olayları düşük seviyede, bu olumlu bir gelişme, güvenlik ve asayiş konusuna da önem vereceğiz."
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!