Vaatleri ile belediye başkanlarına taş çıkaran muhtar: 3 boyutlu park olacak

Güncelleme Tarihi:

Vaatleri ile belediye başkanlarına taş çıkaran muhtar: 3 boyutlu park olacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2018 12:46

Vaatleri ile belediye başkanlarına taş çıkaran muhtar: 3 boyutlu park olacak

Haberin Devamı

Cafer ZENGİN/KAYSERİ, (DHA)-YEREL seçimlerde belediye başkan adayları kadar, muhtar adayları da kıyasıya yarışıyor. Hatta bazı bölgelerde muhtar adaylarının vaatleri belediye başkanlarını aratmıyor. Kayseri’de yeniden muhtarlığa aday olan Atalay Ağıl, öğrencilere burs ve kırtasiye yardımından ödünç sandalye ve yemek hizmetine, 3 boyutlu parktan hastalara evde sağlık hizmetine kadar vaatlerde bulunuyor.

Köklü devlet geleneğinin ve demokrasinin mahallelerdeki temsilcileri olan muhtarlar ve adayları da 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler nedeniyle hummalı hazırlıklarını sürdürüyor. Hatta bazı muhtar adayları var ki, vaatleri ile belediye başkan adaylarına adeta taş çıkartıyor. Kayseri’nin Melikgazi İlçesine bağlı Mimarsinan Mahallesi’ne ikinci kez Muhtar adayı olan 64 yaşındaki Atalay Ağıl da bu isimlerden biri. Seçim broşüründeki vaatleri ile dikkat çeken Ağıl, seçmenlerine burs, ücretsiz yemek, adil ekmek dağıtımı, giyim, kırtasiye yardımı ve 3 boyutlu park vaat ediyor.

“Birlik ve beraberlik içinde yolumuz açık olsun, hizmete devam” sloganı ile seçmenlerine seslenen Muhtar ve adayı Atalay Ağıl, hazırladığı seçim broşüründe de şu vaatlerde bulundu, “81 olan öğrenci burs sayısında hedef 99. Muhtarlıkta internet hizmetine devam. Öğrencilere giyim yardımı. Otobüs bilet dolum yardımı. Kırtasiye yardımı. Sen söyle ben yardımcı olayım sloganı ile hizmete devam. 2019 ortalarında Meydan Çayı üç boyutlu park olacak, yardımcı olacağım.  Her Ramazan 3500 tane adil ekmek dağıtılması. Hastalarımıza evde sağlık hizmetine devam edeceğim. Sosyal tesis için gayret ve çabayı göstereceğim. İmar olmayan imarsız yerlere imar gelmesi için çalışacağım”

Diğer yandan Muhtarlık son yıllarda yoğun ilgi görüyor. Bu yıl aday sayısının da önceki yıllara göre daha da artması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da zaman zaman külliyede ağırlandığı Muhtarlar,  yaklaşık 1739 lira maaş alıyor. Ayrıca emekli ve işçi olmayan muhtarların aylık SGK primleri de devlet tarafından karşılanıyor.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!