Tarihi Kentler Birliği'nden Melikgazi'ye ödül

Güncelleme Tarihi:

Tarihi Kentler Birliğinden Melikgaziye ödül
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2018 16:20

Tarihi Kentler Birliği'nden Melikgazi'ye ödül

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - MELİKGAZİ Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2017 yılı Tarihi Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme yarışmasının sonuçlandığını ve bu yarışmada Melikgazi Belediyesinin ödüllendirildiğini söyledi. 

Melikgazi Belediyesinin kentsel bütünlük içinde 6 projesi ile 5 uygulama çalışmalarına verildiğini hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı MemduhBüyükkılıç, belediye tarafından yapımı gerçekleştirilen 5 ibadet, 3 konak, Ağırnas Yeraltı şehri ile Dörtayak Türbe Restorasyon çalışması olmak üzere 11 yapının ödüle layık bulduğunu kaydetti.

Büyükkılıç, ''Melikgazi Belediyesi olarak tarihi yapıları aslına uygun olarak onarıyoruz. Tamamlanan yapıda günümüzün hizmetine sunuyoruz. Gerçekleştirilen ve çalışması tamamlanan 36 eserde 11 eserimiz ödül almıştır. Bu da yaptığımız çalışmanın yerinde, zamanında ve hakkı ile yapıldığının bir ifadesidir. Aslına uygun çalışmamız kültürel bütünlük, miras ve yapıya özgün çalışmadan dolayı ödüle layık bulunmuştur. Bu bizim çalışma şevkimizi artırmaktadır'' dedi.

FOTOLU

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!