Küçük Millet Meclisinde 'af' tartışıldı

Güncelleme Tarihi:

Küçük Millet Meclisinde af tartışıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2018 15:33

Küçük Millet Meclisinde 'af' tartışıldı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Küçük Millet Meclisine  konuşmacı olarak katılan, Kayseri Barosu eski Başkanı ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) eski üyesi avukat Ali Aydın,  "Türkiye'de ortalama 6.5  yılda bir af çıkartılmış. En eski af ise 1920'li yıllarda Fransızlar ile birlikte olmuştur. Vatana ihanet eden kişileri de kapsayan af bile çıkartılmış durumdadır. Henüz daha yeni devlet olan Türkiye Cumhuriyeti kendisine ihanet eden, yani devlete karşı işlenmiş suçları bile af etmiştir" dedi.

Kayseri Küçük Millet Meclisi Kasım ayı toplantısı gerçekleştirildi. Geçen 3 Kasım'da Kocasinan Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleşen programa konuşmacı olarak Kayseri Barosu eski Başkanı ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) eski üyesi avukat Ali Aydın katıldı.

'TÜRKİYE’DE 6.5 YILDA BİR AF ÇIKARTILIYOR'

'Af' tartışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Avukat Ali Aydın, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti bugüne kadar pek çok defa af kararı aldı. Ortalama 6.5 yılda bir af çıkartılmış. En eski af ise 1920'li yıllarda Fransızlar ile birlikte olup, vatana ihanet eden kişileri bile kapsayan af  çıkartılmış durumdadır. Henüz daha yeni devlet olan Türkiye Cumhuriyeti kendisine ihanet eden, yani devlete karşı işlenmiş suçları bile af etmiştir" dedi.   

'Af' ile yeni mağduriyetler oluşabileceği uyarısı da yapan Aydın, "Bu kadar yoğun af çıkarılan bir ülkede, hukuk güvenliği, hukuk emniyeti ve kamu düzeni kalmaz. Bu şartlar altında suç işleme eğiliminde olan birisi nasıl olsa af çıkacak diye suç işlemeye devam edebilir. Bu tasarı ile mağdur olanların yeniden mağduriyeti söz konusu olabilmektedir. Yani suç işleyen dışarı çıkacak, ancak suçlunun mağdur ettiği kimse yeniden mağduriyet yaşayacaktır. Toplum tarafından eleştirilen taraf burasıdır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!