KAYSO Başkanı Büyüksimitci'den 'KDV indirimi' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

KAYSO Başkanı Büyüksimitciden KDV indirimi açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2020 14:43

KAYSO Başkanı Büyüksimitci'den 'KDV indirimi' açıklaması

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, mobilyada KDV oranının yüzde 18’den yüzde 8'e düşürülmesinin piyasalara olumlu yansıyacağını söyledi.
Mobilya sektöründe yapılan KDV indiriminin hem piyasaları canlandıracağını hem de istihdama katkı sağlayacağını açıklayan Başkan Büyüksimitci, “Daha önce yapılan KDV indirimleri sektöre oldukça hareketlilik katmış, satışlara yüzde 30 oranında artı katkı sağlamıştı. Bu indirimin sektördeki daralmayı telafi edeceği gibi hem ihracata hem de istihdama katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.
Mobilya sektörünün KDV indirimi yapılması yönünde talepleri olduğunu belirten Başkan Büyüksimitci, “Sektörde bir süredir devam eden KDV indirimi geçen yıl haziran ayında sona ermişti. Biz bu sürenin uzatılması hatta kalıcı olması yönünde taleplerimizi TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na iletmiştik. Taleplerimize olumlu yaklaşarak sektörün önünü açan Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’a ve desteklerinden dolayı Rifat Hisarcıklıoğlu Başkanımıza üyelerimiz adına teşekkür ediyorum. Piyasalarda olumlu bir hava var. 2020’den beklentimiz yüksek. İnşallah 2020 yılında beklenen büyümeyi hükümet ve özel sektör el ele vererek birlikte başaracağız” diye konuştu.
Kayseri mobilya sektörü hakkında bilgi veren Başkan Büyüksimitci, "İhracat ve istihdam verilerine bakıldığı zaman Kayseri, sektörün en büyüklerini içerisinde barındırmaktadır. Kayseri’de 3 bin 500 civarında mobilya üreten firmamız var. Bunlardan yaklaşık 400 tanesi fabrikasyon seri üretim yapan ve ihracata yönelik çalışan firmalarımızdır. Türkiye’nin mobilya ihracatının yaklaşık 5’te birini, üretimin ise 3’te birini tek başına Kayseri karşılamaktadır"
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!