KAYSO Başkanı Büyüksimitci: ABD’nin yaptırım kararı yok hükmündedir

Güncelleme Tarihi:

KAYSO Başkanı Büyüksimitci: ABD’nin yaptırım kararı yok hükmündedir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2019 10:26

KAYSO Başkanı Büyüksimitci: ABD’nin yaptırım kararı yok hükmündedir

Haberin Devamı

Samed Aydın SUN/KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Sanayi Odası (KAYSO) Ekim ayı meclis toplantısında konuşan KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, ABD Temsilciler Meclisi tarafından alınan, sözde ‘Ermeni soykırımı’ ve ‘Yaptırım’ kararlarını eleştirerek, “Bizim tarihimizde soykırım olmamıştır. Siyasi hesaplarla, bu kararlar sınırdaki başarılı harekatı gölgeleme ve köşeye sıkıştırmadır. Yaptırım kararı da bizim için yok hükmündedir” dedi.
KAYSO Ekim ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. KAYSO toplantı salonunda gerçekleştirilen
programa Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, KAYSO Meclis Başkan Vekili İlhan Baloğlu, meclis üyeleri, meslek komitesi ve disiplin kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan KAYSO Başkanı Büyüksimitci, Türk ekonomisinde olumlu gelişmelerin olduğunu belirterek, "Döviz ve enflasyon düşüyor. Faizler de düşmeye devan ediyor. Elbette bu indirimleri oldukça olumlu karşılıyoruz. Piyasa şartları oluştukça indirimlerin devam edeceğine inanıyoruz. Bu kararın hızlı bir şekilde piyasa faizlerine yansımasını umut ediyoruz. Tüm bankaların piyasa beklentilerine kulak vererek sanayicinin elini rahatlatacak hamleler yapmasını da bir an önce bekliyoruz. Biz bankaya, onlarda bize muhtaç. Bizi yok ederlerse, onlarda yok olurlar ” ifadelerini kullandı.
‘YAPTIRIM KARARI BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDE’
Kayserili sanayiciler olarak ‘Barış Pınarı Harekatı’na' tam destek verdiklerini de ifade eden Başkan Büyüksimitci, “Maddi ve manevi olarak ordumuzun yanındayız. Olmaya da devam edeceğiz. Harekat üzerine ABD Temsilciler Meclisi iki skandal karara imza attı. Ordumuzun adı peygamber ocağıdır. Bizim ceddimizin tarihinde soykırım yoktur. Siyasi hesaplarla, sınırdaki başarılı harekatı gölgeleme ve köşeye sıkıştırmadır. Yaptırım kararı da bizim için yok hükmündedir. Yaptırım kararını kınıyoruz” şeklinde konuştu.
Toplantı, Büyüksimitci'nin ilk 9  aylık ihracaat rakamlarını belirtmesinin ardından sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!