Kayseri'de rehber öğretmenleri medya okuryazarlığı çalışması yaptı

Güncelleme Tarihi:

Kayseride rehber öğretmenleri medya okuryazarlığı çalışması yaptı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2018 13:41

Kayseri'de rehber öğretmenleri medya okuryazarlığı çalışması yaptı

Haberin Devamı

Samed Aydın SUN/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ'de rehberlik öğretmenleri ile 'medya okuryazarlığı' ve 'medya çözümlemeleri'  konusunda atölye çalışması yapıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü Melikgazi Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından organize edilen programla atölye çalışması yapıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapılan atölye çalışmasına, kentte bulunan okulların rehber öğretmenleri katılırken, katılımcılara Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Ethem Bilici tarafından sunum yapıldı.

Medya okuryazarlığı dersinin önemine vurgu yapan Doç. Dr. İbrahim Ethem Bilici, "Medya okuryazarlığı matematik veya kimya dersi gibi ele alınmamalıdır, bu derste öğrenilenler evde uygulamayı, okul, aile, akran ve öğrenci arasındaki uyum ve koordinasyonu gerektirir. Ayrıca medya okuryazarlığı, ömürboyu yedi gün yirmi dört saat kullanılacak bir beceridir, dolayısıyla böyle bir becerinin geliştirilmesinden bahsediyoruz” diye konuştu.

Atölye çalışmalarında  teorik olarak medya okuryazarlığının ‘okuma’ kısmına odaklanıldığını da  belirten öğretim üyesi Bilici,"Reklam okuryazarlığında reklam nasıl okunur? Haber okuryazarlığında haber nasıl okunur? Formal eğitim ile informal öğrenme ortamları arasındaki rekabette her geçen gün hangisi daha baskın hale gelmektedir?  Soru ve sorunlarına odaklanıldı. Bir  sonraki oturumlarda ise uygulamaya dönük olarak medya çözümlemeleri yapıldı. Atölye çalışmasında görsel çözümlemeler, video  ve film çözümlemesi yapıldı. Çalışmaya katılan rehber öğretmenlerden olumlu tepkiler geldi" ifadelerine yer verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!