Kayseri Üniversitesi’nde 'Yeni Medya' söyleşisi

Güncelleme Tarihi:

Kayseri Üniversitesi’nde Yeni Medya söyleşisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2019 13:56

Kayseri Üniversitesi’nde 'Yeni Medya' söyleşisi

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Üniversitesi (KAYÜ) Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu Basım Yayım Teknolojileri Programı tarafından 'Yeni Medya' konulu söyleşi düzenlendi.
Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derviş Boztosun, Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Akdağ, Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Benli ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Etkinliğin açılış konuşmalarında, Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Benli, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya’ya söyleşiye katılımlarından dolayı teşekkür etti. Günümüzde yeni medyanın öneminden bahseden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derviş Boztosun da, “Dikkat ederseniz, ticaretin büyük bir kısmı artık elektronik ortamda oluşuyor ve medyanın da büyük bir kısmı dijital olmaya başladı. Yani geleneksel medya yeni medyaya terfi etti” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Öğr. Gör. Emrah Duman’ın moderatörlüğünde düzenlenen söyleşide Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, 'Yeni Medya' konusunu anlattı. Konuşmasına Türkiye’de ve Dünya’da yazılı medya tirajları ve internet haber siteleri ve sosyal medya kullanım verileri hakkında da bilgiler vererek başlayan Veli Altınkaya, gelişen teknolojiyle birlikte günümüzde gazete, dergi gibi yazılı materyallerden oluşan geleneksel medyanın yerini artık internet ve sosyal medyadan oluşan yeni medyaya bıraktığını belirtti. Altınkaya, artık vatandaşların habere basılı gazeteler yerine daha çok internetten veya sosyal medyadan ulaştıklarını söyledi.
Yeni medyanın yaygın kullanımının getirdiği bir takım sıkıntılara da değinen Altınkaya, yeni medyada denetimin geleneksel medyaya göre daha zor olduğunu, fakat yapılması planlanan yeni yasal düzenlemelerle birlikte yeni medyada denetimin daha aktif hale getirilmesinin beklendiğini kaydetti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!