Kalp krizine karşı anında müdahale için eğitim

Güncelleme Tarihi:

Kalp krizine karşı anında müdahale için eğitim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2019 18:22

Kalp krizine karşı anında müdahale için eğitim

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 29 ilkyardım eğitmenine, Otomatik Eksternal Defibrilatör (OED) eğitimi verildi.
İl Sağlık Müdürlüğü'nde yapılan eğitimlerde 'OED Eğitmen Belgesi' almaya hak kazanan eğitimciler, otomatik olarak çalışan ve sesli yönlendirme özelliği bulunan cihaz konusunda vatandaşları da eğitecek. Eğitimi alan vatandaşlar, otomatik ve sesli olarak yönlendiren OED cihazı sayesinde kalbi duran ya da kalp ritmi anormal bir hal alan kişilere müdahale edecek.
Eğitim ve OED kullanımının amacı ile ilgili açıklamalarda bulunan Kayseri Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ahmet Ceylan, şöyle konuştu:
"Bugün burada Otomatik Eksternal Defibrilatör eğitici eğitimlerinin ilkini gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz yıl Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen OED eğitici eğitimine ilimizden 6 eğitmenimiz katılmış ve arkadaşlarımız bu eğitimden başarı ile çıkarak başkalarını da eğiterek eğitici haline getirmek üzere yetki kazanmışlardı. Şimdi bu sayıyı ilimizde düzenlediğimiz eğitimlerle artırıyoruz. Otomatik Eksternal Defibrilatör kullanımı hakkında ilerleyen dönemde vatandaşlarımıza yönelikte eğitimler düzenleyeceğiz. Bu eğitimleri vermemizin nedeni de budur. OED eğitimin amacı, toplu yaşanılan hava alanı, otogar, tren garları ve alışveriş merkezi gibi yerlere ilerleyen zamanda otomatik olarak kalbe şok veren cihazlar yerleştirilecek. Herhangi bir şekilde bir vatandaşımız, kalple alakalı bir sorunu varsa, ritim bozukluğu meydana gelmiş ise bu cihaz yerleştirilerek otomatik olarak kalp ritmini algılayıp şok gönderecek ve kalbi normal ritmine çevirecek. Bu cihazın amacı budur. Normal vatandaşlarımıza da ilerleyen dönemde eğitimler verilerek cihazın kullanımı anlatılacak. Cihaz kullanıldığı takdirde bir kişinin dahi hayatının kurtulmasına vesile olursa bu bizim için en büyük bir sevinç vesilesi olacak ve eğitimlerimiz amacına ulaşmış olacaktır." dedi.
Alışveriş merkezi, şehir meydanları ve terminaller gibi kalabalık yerlere konulacak cihazlarla kap krizine anında müdahale edilerek insan hayatı kurtarılabilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!