AB’nin başkentinde Kayseri'ye ödül

Güncelleme Tarihi:

AB’nin başkentinde Kayseriye ödül
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2018 10:55

AB’nin başkentinde Kayseri'ye ödül

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) -  ÜÇÜNCÜ Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi kapsamında, kente ve kent halkına pozitif katkı sunan proje ve uygulamalara verilen Uluslararası İdealkent Ödülleri Avrupa Birliği’nin başkenti olarak gösterilen Fransa’nın Strasbourg kentinde verildi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2 dalda ödüle layık görüldü. Kayseri’ye verilen ödülleri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik aldı.

İdealkent ödül töreni, Strasbourg'daki Avrupa Konseyi binasında gerçekleştirildi. Törende 14 dalda 21 ödül verildi. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de katıldı. Törende Kayseri Büyükşehir Belediyesi hem tüm ilçelere yaptığı kadın ve gençlik merkezleriyle Sosyal Belediyecilik Ödülü’ne hem de Beydeğirmeni Toplu Besi Bölgesi Projesi’yle Yerel Kalkınma Ödülü’ne layık görüldü. Kayseri’ye 2 dalda verilen ödülleri törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik aldı. Başkan Çelik’e ödüllerini Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Kongresi Genel Sekreteri Andreas Kiefer verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Avrupa Konseyi binasındaki katılımcılara Kayseri’de gerçekleştirdikleri projeler ve doğası, tarihi, mutfağı ve gönlüyle Zenginlikler Şehri Kayseri hakkında bilgiler verdi. Ödüle layık görülen projeler, Avrupa Konseyi binasında bir hafta boyunca sergilenecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, ödül töreni sonrası aynı zamanda kardeş şehir olan Strasbourg Belediye Başkanı Roland Ries ile bir araya geldi. Başkan Çelik, kardeş şehir Belediye Başkanı’na Kayseri’deki çalışmalarıyla ilgili bilgiler vererek Kayseri'ye davet etti. Ries, en kısa zamanda Kayseri’ye gelerek projeleri yerinde görmek istediğini de sözlerine ekledi.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!