Karabük Valisi Kemal Çeber’e veda yemeği düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Karabük Valisi Kemal Çeber’e veda yemeği düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2018 11:42

Karabük Valisi Kemal Çeber’e veda yemeği düzenlendi

Haberin Devamı

Bülent DİKTEPE/KARABÜK,(DHA) – KARABÜK Valiliğinden Rize Valiliğine atanan Kemal Çeber için veda yemeği düzenlendi.
Valiler Kararnamesi ile 16 ay Valilik görevinde bulunduğu Karabük’ten Rize Valiliğine atanan Kemal Çeber için Karabük Valiliği tarafından bir düğün salonunda veda yemeği düzenlendi. Yemeğe, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, İl Jandarma Komutanı J. K. Albay Ali Sefa Yılmaz, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile iş insanları katıldı.
Yemek sonunda konuşan Vali Kemal Çeber,  ‘’Son bir haftadır gelen mesajlardan, ziyaretlerden, telefonlardan ve bir vesile görüştüklerimden kendimi şimdi burada bir vali gibi uğurlanıyor dan ziyade son ayrıldığım yerden ayrıldıktan sonra arkamdan yazılan bir yazıda o yörede çok sevdikleri insanlara bizim oğlan derlerdi, bizim oğlan gitti diye söylerlerdi, burada da sanki bizim oğlan gitti havası hissediyorum, buda beni çok memnun ediyor. Bir vali olarak değil bir dostunuz, arkadaşınız olarak ayrıldığımı hissediyorum, Allah sizden razı olsun. Ben, eşim ve çocuklarım Karabük’ü çok sevdik, burası bizim evimizdi, daha ilk geldiğimiz gün evimizde gibi hissettirdiniz, bizde evimizde yaşar gibi yaşamaya gayret ettik. Bana fazla iyi niyetlisin, hoşgörülüsün derler ama ben böyle olmayı seviyorum. Ben Kaymakam adayı iken ne isem, yeni bir Kaymakam iken ne isem, Mülkiye Müfettişi iken ne isem, Karabük Valisi iken ne isem Rize’de de onu olacağım. Yani Kemal Çeber 20 yıl önce de böyleydi, bugün de böyle, Rize’de de öyle olacak." dedi.
Karabük'ün sergilediği birlik ve beraberlik tablosuyla daha iyi yerlerde olacağını belerten Çeber konuşmasını şöyle sürdürdü:
" Allah’ın bana neyi nasip ettiğini bilmeye çalışıyorum, ona uygun çalışmaya gayret ediyorum, sonumuz o hoş toprak. Ne bu kürsü, ne oturduğum sandalye bana kalacak, kimseye kalmamış. Bunu hafızamızın bir köşesinde düşünürsek sanki işler biraz daha yolunda gider. Karabük bugün burada sergilediği birlik ve beraberlik tablosunu sergilediği zaman çok güzel yerlerde olacak. Devletimizin 2023-2071 hedeflerinde en önemli katkıyı sağlayan illerden biri olacak. Ben görev yaptığım 15 ay boyunca gönüllerde bir şeyler inşa edebilmişim, sizlerin böyle gülen yüzlerle, bir dosta bakarmış gibi bakacağınız bir idareyi sağlayabilmişim. Buda benim için fabrikalar yapmaktan çok daha kıymetli. Giderken sizlere de vasiyetim olsun fakire-fukaraya, garibe-gurabaya, şehide-gaziye zaman ayırın. Burada olamayanların, devlete ya da bizlere ulaşmakta zorluk yaşayan insanların da valisi olmaya gayret ettim ve bunları yaparken de mümkün olduğu kadar gizli yapmaya gayret ettim, inşallah becermişimdir. Ben bir şeyleri başardıysam bu hepimizin başarısıdır, Allah hepinizden razı olsun. Ben, eşim ve çocuklarım Karabük’ü çok sevdik, çok güzel çalıştık, çok güzel anılarımız oldu, bundan sonra da aklımızın, gönlümüzün bir tarafı her zaman burada olacak. Tüm samimiyetimle, içtenlikle söylüyorum hepinizin Rize’de ve ondan sonra da biz nerede olursak orada hepinizin bir evi var, bir kardeşiniz var, her zaman bekleriz. Şahsım, eşim ve ailem adına bizlere verdikleriniz için hepinize teşekkür ediyorum, Allah hepinizden razı olsun. Allah sizlere ve Karabük’ümüze güzel bir gelecek nasip etsin. Benden yana herhangi bir hakkım varsa sonuna kadar helal ediyorum, Allah rıza için sizlerden de haklarınızı helal etmenizi rica ediyorum.’’ dedi.
Konuşmaların ardından Vali Kemal Çeber ve eşi Neslihan Çeber, yemeğe katılanlarla vedalaştı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!