Yetimler, iftarda buluştu

Güncelleme Tarihi:

Yetimler, iftarda buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2019 14:55

Yetimler, iftarda buluştu

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ Büyükşehir Belediyesi ile İnsani Yardım Derneği Kahramanmaraş Şubesi'nin düzenlediği 'Kardeşlik iftarı'nda iftar davetinde 300 yetim birlikte oruç açtı.

Alpedo Dondurma Fabrikası'nda gerçekleşen Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İnsani Yardım Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Yusuf Bülbül, Alpedo Kervan Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu, yetimler ve yakınları katıldı.

İftar öncesi bir konuşma yapan Hayrettin Güngör, Ramazan Ayı'nın yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu hatırlatarak, yetimleri bir araya getiren kardeşlik iftarının Ramazan'a en uygun bir iftar olduğunu söyledi. Yetimlerin, Allah'ın bir emaneti olduğunu kaydeden Güngör, "Dinimiz, bize yetim bir Peygamberin emanetleri olan yavrularımıza sahip çıkmayı emrediyor. Çocukları çok seven ve onlara hayatının her döneminde güvenen, sevgi ve şefkatini esirgemeyen Peygamberimiz 'Kendi yetimini veya başkasına ait bir yetimi himaye eden kimse ile ben, (şehadet parmağı ile orta parmağını bir araya getirerek) cennette bu kadar yakın olacağız' buyurmuşlar ve bizlere yeryüzünün bütün yetimlerini işaret etmişlerdir. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak yetimlerimizi emanetimiz biliyoruz. Gözlerinizdeki o hasreti dindirmenin, bir aile sıcaklığı ile sizlerin yanında olmanın gayreti içindeyiz.

Yetimlere sahip çıkmak inananlar için önemli bir sorumluluktur" diye konuştu.

İnsani Yardım Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Yusuf Bülbül ise dernek olarak her zaman yetimlerin  yanında olduklarını ve bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Ezanın okunmasıyla birlikte davetlileri orucunu açtı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!