Kahramanmaraş'ta Cumhuriyet coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Kahramanmaraşta Cumhuriyet coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2019 12:38

Kahramanmaraş'ta Cumhuriyet coşkusu

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyetin 96'ncı yıldönümü nedeniyle düzenlenen kutlamalar, Kahramanmaraş Vali  Vahdettin Özkan'ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Daha sonar Vali Özkan ve protokol Trabzon Bulvarı'na geçti. Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Albay Mehmet Terzioğlu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün askeri araç üzerinde halkı bayramını kutlamasıyla başlayan programda saygı duruşu ve İstiklal marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tebrik telgrafının okunmasının ardından bir konuşma yapan Vali Özkan, cumhuriyetin milli egemenliğe dayalı olduğunu söyledi. Cumhuriyetin aynı zamanda Türk Milleti'nin bu coğrafyada varoluş mücadelesinin en anlamlı eseri ve bağımsızlığına sahip çıkma kararlılığının en güçlü ifadesi olduğunu kaydeden Özkan, " Cumhuriyetimiz getirdiği yenilikler ile bilime, akılcılığa ve özgür düşünceye dayalı modern Türkiye’nin mayasını oluşturmuştur. Cumhuriyet ile birlikte ekonomik sosyal ve siyasal yaşantımız büyük bir dinamizm kazanmıştır. Gücünü milletimizin ortak iradesinden alan cumhuriyetimiz geçmişte olduğu gibi gelecekte de küresel destekli terör örgütlerinin saldırıları altında sarsılmayacak, bu karanlık güçlere karşı inanç ve kararlılıkla yürümeye devam edecektir" dedi.

Öğrencilerin şiirler okuduğu program, halk oyunları gösterilerinin ardından yapılan geçit töreni ile sona erdi.

Kutlamalara; Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Cihat Sezal, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!