Kahramanmaraş'ta 288 bin öğrenci karne aldı

Güncelleme Tarihi:

Kahramanmaraşta 288 bin öğrenci karne aldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2020 13:12

Kahramanmaraş'ta 288 bin öğrenci karne aldı

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ta 288 bin öğrenci karene alarak 15 günlü yarıyıl tatiline 'merhaba' dedi.

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı ilk yarısının bitmesi nedeniyle Ayşe Gümüşer İlkokulu'nda karne töreni düzenlendi. Törene Onikişubat kaymakamı Serkan Keçeli, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz katıldı.

Sınıflarda şiir ve türkülerle karşılanan protokol, çocukların karnelerini tek tek dağıtıp tatili iyi değerlendirmelerini tavsiye etti. Çocuklardan Sümeyye Kurt ve Göktuğ Gazi Mert karnelerini almaya yöresel kıyafetlerle geldi.

YILMAZ: DİJİTAL UZAK OLSUNLAR

İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, çocukları 4 ay boyunca hem akademik, hem sosyal kültürel hem de ahlaki anlamda en güzel şekilde yetiştirmeye gayret ettiklerini söyledi. Çok başarılı bir dönemi geride bıraktıklarını ifade eden Yılmaz, " İlimizde 288 bin öğrencimize 16 bin 500 öğretmenimizle, 950 resmi, özel okullarımızla beraber 1050 okulumuzda eğitim-öğretim hizmeti yaptık. Öğrencilerimizin bu 15 günlük tatili iyi değerlendirmelerini, özellikle ailelerinin de ellerinden tutarak doğada geçirmelerini, tabiatla iç içe olmalarını, bitkileri, hayvanları ve sevmelerini ve özellikle büyüklerinin yanlarına ziyarete gitmelerini, mümkün olduğu kadar dijitalden uzak olmalarını ama az da olsa günün belirli saatlerinde kitap okumalarını tavsiye ediyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!