Kahramanmaraş Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı

Güncelleme Tarihi:

Kahramanmaraş Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2018 15:34

Kahramanmaraş Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı törenle açıldı.
Bu yıl 4'üncüsü gerçekleşen fuar, Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde kapılarını açtı. Sayı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar (TAGEM) Genel Müdür Yardımcısı İhsan Emiralioğlu ise, Türkiye'nin tarım alanların çok ekonomik ve verimli kullanılması gerektiğini, bu nedenle de fuarların çiftçilerin bilgi ve görgülerinin arttırılmasında yeni tarım teknikleriyle tanışmalarında çok önemli fırsatlar olduğunu söyledi. Konuşmasının devamında TAGEM'in faaliyetleri hakkında da bilgi veren Emiralioğlu, şunları söyledi:
"Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, bakanlığımızın bir Ar-Ge kuruluşu. Türkiye’nin en büyük AR-GE kuruluşu. TÜBİTAK’a en fazla proje veren kurum. Biz ne yapıyoruz? Ülkemizin tarımsal anlamda gelecek vizyonunun oluşturulması noktasında özellikle yerli tohumların geliştirilmesi, ıslah edilmesi anlamında 50 araştırma enstitüsünde bulunan yaklaşık 2 bin 200 ıslahçımızla birlikte çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu anlamda 2002 yılında 145 bin ton olan yerli tohumluk üretimimiz bugün itibariyle bir milyon 50 bin tona ulaşmış durumda."
Konuşmaların ardından kesinlen kurdeleyle fuarın açılışı yapıldı. Açılıştan sonra davetliler stantları gezdi. Tarımda kullanılan son model traktör ve ekipmanlar ile tarımsal aletler ve ürünlerin yer aldığı Kahramanmaraş Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nın açılışına; Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanvekili Şahin Balcıoğlu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çiftiler katıldı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!