Güngör: Ramazan'da gösteriş ve riyadan kaçınmalıyız

Güncelleme Tarihi:

Güngör: Ramazanda gösteriş ve riyadan kaçınmalıyız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2019 14:45

Güngör: Ramazan'da gösteriş ve riyadan kaçınmalıyız

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Ramazan Ayı'nın rahmeti ve mağfireti bol bir ay olduğunu belirterek, "Gösterişten ve riyadan da kaçınmalıyız" çağrısında bulundu.
Başkan Hayrettin Güngör, on bir ayın sultanı Ramazan Ayı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Ramazan Ayı'nın dini bakımdan taşıdığı yüce anlamların yanı sıra sosyal açıdan da tam bir dayanışma dönemi olduğunu kaydeden Güngör, mesajında şöyle dedi:
"Toplum olarak, sevgi, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının yoğunluk kazandığı Ramazan Ayı'na ulaşmanın sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Rahmet, mağfiret ve bereket mevsimi olan Ramazan Ayı, dini bakımdan taşıdığı yüce anlamların yanı sıra sosyal açıdan da tam bir dayanışma dönemidir. Bu ay hepimiz için güzel fırsatlar sunuyor. Ruhlarımızı, kalplerimizi, gönüllerimizi ve bedenimizi arındırmak, sükûta kavuşturmak için küçücük gayretlerde bulunmamız yeterli olacaktır. Bu ayın rahmeti ve mağfiretinin bol olmasına rağmen gösterişten ve riyadan da kaçınmalıyız. Oruçlarımız bizleri terbiye etmeli, kurtuluşumuza vesile olmalıdır. Yalnızca aç kalarak değil, bütün kötülüklerden kaçınarak, oruç ibadetimizi kemale erdirebilir, rahmetinden faydalanabiliriz. Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı Ramazan Ayı'nı bu erdemli özelliklerin yerleşmesi için bir vesile olarak değerlendirmeliyiz. On bir ayın sultanı Ramazan Ayı'nın milletimize, İslam Dünyası'na ve bütün insanlığa, sağlık, huzur ve barış getirmesini diliyorum. Bu duygularla tüm hemşerilerimizin Ramazan Ayı'nı en derin duygularımla kutluyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!