Bayrak Olayı'nın 99'uncu yıldönümü kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Bayrak Olayının 99uncu yıldönümü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2018 16:56

Bayrak Olayı'nın 99'uncu yıldönümü kutlandı

Haberin Devamı

Mustafa KANLI/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ'ın milli mücadelesinde kaledeki Fransız bayrağının halk tarafından indirilip yerine Türk bayrağının çekilmesinin 99'uncu yıldönümü törenle kutlandı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törene ; KSÜ Rektörü Niyazi Can, Jandarma Kıdemli Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, daire amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahraman ecdadın Türk Bayrağı'nın indirilmesine izin vermediğini belirterek, "İşgalci Fransızlar bizim özgürlüğümüzün, inançlarımızın, yaşamımızın teminatı olan, ay yıldızlı al bayrağımızı bu burçlardan indirme küstahlığına kalktı. Kahraman ecdat o gün, ölmediğini dimdik ayakta olduğunu ve ay yıldızlı al bayrağın göklerden indirilmesinin ölümden beter olduğunu tüm dünyaya gösterdi " dedi.
Daha sonra kalede Fransa bayrağının dalgalandığını gören Avukat Mehmet Ali Kısakürek'in beyannamesi okundu. Halk Oyunları ekibinin gösterim yaptığı törende Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı bir konser verdi. Ardından törene katılanlar 99 yıl önceki gibi kaleye yürüdü. Kalede Türk bayrağı göndere çekilmesinin ardından program sona erdi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!