Urla’da coşkulu fener alayı

Güncelleme Tarihi:

Urla’da coşkulu fener alayı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2018 11:08

Urla’da coşkulu fener alayı

Haberin Devamı

İZMİR'in Urla ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, binlerce kişinin katıldığı fener alayı ile kutlandı.

Mustafa Kemal Paşa Caddesi, Urla 12 Eylül İlköğretim Okulu önünden başlayan fener alaylı yürüyüşü, Urla Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve Urlalıların katılımıyla başlayan yürüyüşte binlerce kişi, ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri ile hep bir ağızdan marşlar söyledi. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’na gelen kalabalık İstiklal Marşı’nı okudu.

Fener Alayı yürüyüşünün ardından ünlü şarkıcı Zeynep Casalini konser verdi. Meydanı dolduran Urlalılar, Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutladı. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar Urlalılara güzel bir gece yaşatan Zeynep Casalini’ye teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Konuşma yapan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, "Atamıza Cumhuriyeti kurup 95 yıldır hiç eskimeden koca bir çınar gibi bizi birleştirdiği için teşekkür ediyorum. Bizim en büyük değerimizdir Cumhuriyet. Bize bırakılan en güzel hediyedir. Ülkemizin Ulusal Kurtuluş Savaşının ardından yaptığı devrimlerle batı medeniyetleri düzeyine getiren Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda üretmeye ve çalışmaya devam edeceğiz Cumhuriyetimizin öz değerlerine sonsuza dek sahip çıkacağız" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!