Çiftçiler Günü Urla’da kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Çiftçiler Günü Urla’da kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2019 14:29

Çiftçiler Günü Urla’da kutlandı

Haberin Devamı

YARIMADA Kalkınma Planı çerçevesinde tarımsal üretimini çilek, kuşkonmaz gibi yeni ürünlerin elde edilmesinde başarı sağlanan Urla’da Çiftçiler Günü kutlandı.

Urla Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen 'Dünya Çiftçiler Günü' kutlama etkinliğine Urla Kaymakamı Önder Can, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, Urla Cumhuriyet Başsavcısı Tuncay Çelik, bir dönem önceki Belediye Başkanı Sibel Uyar, CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur, Urla Ziraat Odası Başkanı Muharrem Uslucan, bir dönem önceki Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılıç, Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Birol Aydınhan, Urla Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi İsmet Erak, İlçe Tarım Müdürü İbrahim Yılmaz, Meclis Üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda çiftçi katıldı. Programda konuşan Urla Belediye Başkanı CHP'li Burak Oğuz, şunları söyledi:

"Zamanında bende çiftçilik yaptım, alın teriyle yetiştirdiğimiz ürünler korumak için elimizden geleni yapardık. Yerel yönetimler olarak tarım alanlarımızın korunması için çalışıyoruz. Maalesef izlenen yanlış tarım politikaları nedeniyle çiftçilerimizin, köylümüzün, üreticimizin ayakta kalması çok zor. Pazarlamanın ve rekabet şartlarının ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Yerel yöneticiler olarak her zaman üreticilerimizin ve kooperatiflerimizin yanlarında olduğumuz gibi bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Daha önceden de belediyemizin başlatmış olduğu çok güzel uygulamalar var. Biz bu uygulamaları desteklemeye devam edip daha da geliştireceğiz. Tüm çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Gününü kutluyorum."

İlçe Tarım Müdürü İbrahim Yılmaz ise "Yerel yönetimimiz ile birçok güzel işlere imza attık. Enginar Festivali hem üreticiye hem de esnafa can suyu olmuştur. Ama enginarın sadece bir ay değil de 12 ay boyunca pazarlanmasını üreticimizin ve esnafımızın bundan sürekli gelir sağlamasını yaratacak projeler yapmamız gerek" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!