TTO, üniversitelerin araştırma konusu oluyor

Güncelleme Tarihi:

TTO, üniversitelerin araştırma konusu oluyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2019 11:20

TTO, üniversitelerin araştırma konusu oluyor

Haberin Devamı

TORBALI Ticaret Odası'nın (TTO) çalışmaları, İzmir'deki Ege Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'nden sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Anabilim Dalı'nda yüksek lisans tez konusu oldu.

Ege Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencisi Aliosman Kesgin, geçen ay Torbalı Ticaret Odası başkanlığında 6'ncı yılını dolduran Abdulvahap Olgun'un uyguladığı yönetim modelini 'Hizmetkar liderliğin örgütsel vatandaşlık davranışı oluşumundaki rolü' ismiyle yüksek lisans bitirme tezi haline getirdi.

TTT bu sefer de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Nur Çelik Efşan'ın bitirme tezine konu oldu. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim görevlileri Prof. Dr. Ferit İzci, Dr. Vedat Yılmaz ve Adıyaman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Murat Sezik'ten oluşan jüri kurulu tarafından 304 sayfalık yüksek lisans bitirme tezi başarılı bulunarak, Nur Çelik Efşan'a 'Uzman' unvanı verildi. Ayrıca başarılı bulunan bitirme tezi sonrasında öğretim görevlisi Dr. Vedat Yılmaz ve öğrencisi Nur Çelik Efşan'ın, TTO'yu konu alarak yazdığı, 'İlçelerin yerel kalkınmasında sanayi ve ticaret odalarının rolü, Torbalı Ticaret Odası örneği' isimli araştırma makalesi, Uluslararası Yönetim Akademisi Dergisi'nde yayımlandı.

Araştırma makalesi yayımlayan Nur Çelik Efşan, "Bu tez Torbalı'nın ekonomik kalkınmasına yönelik ilk araştırma olma özelliğini taşıyor. Yaptığımız çalışma sonucunda, Torbalı Ticaret Odası'nın ilçedeki ekonomik ilerlemenin öncüsü olarak kabul edildiği, oda üyelerine yönelik verdiği tüm hizmetlerle, ilçedeki yerel ekonomik kalkınmanın yön belirleyicisi ve sağlayıcısı olduğu tespit ettik. Odanın çalışmalarının Ege Üniversitesi tarafından tez konusu haline getirilmesi dikkatimizi çekti. Bu çalışmada desteğini esirgemeyen Başkan Abdulvahap Olgun ve tez danışmanım Dr. Vedat Yılmaz'a teşekkür ediyorum" dedi.

TORBALI (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!