Adnan Öztaş'ın ismi TTO çok amaçlı toplantı salonunda yaşatılacak

Güncelleme Tarihi:

Adnan Öztaşın ismi TTO çok amaçlı toplantı salonunda yaşatılacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2018 11:56

Adnan Öztaş'ın ismi TTO çok amaçlı toplantı salonunda yaşatılacak

Haberin Devamı

TORBALI Ticaret Odası (TTO), geçen 9 Mayıs'ta yaşamını yitiren Başkan Yardımcısı Adnan Öztaş'ın ismini, çok amaçlı toplantı salonuna verdi. Öztaş'ın isminin odaya verilmesi nedeniyle düzenlenen TTO 'Özel Meclis Oturumu'na katılan İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener,

Torbalı'nın İzmir'in vergi yükünün yüzde 55'ini tek başına karşıladığına dikkat çekip,  İzmir'e kurulacak 15 tarım organize sanayi bölgesinden (OSB) birinin Torbalı'da olacağını söyledi.

TTO Meclisi'nin geçen 5 Eylül'de aldığı kararla, 'Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nun adı, 'Adnan Öztaş Toplantı Salonu' olarak değiştirildi. Mevcut oda binasının yapımına büyük katkıları olan Adnan Öztaş'ın adının çok amaçlı toplantı salonuna verilmesi nedeniyle, dün (Çarşamba) Torbalı Ticaret Odası Meclis Başkanı Erkan Aksoy'un başkanlık ettiği özel meclis oturumu düzenlendi. Oturuma  Ak Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, Ege Mobilya Kağıt ve İhracatçılar Birliği Başkanı Cahit Doğan Yağcı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İzmir İl Müdürü Engin Bişar, Torbalı Belediye Başkanvekili Özgür Erman Çağlar, Torbalı İlçe Emniyet Müdürü Zeki Oğuz Kesen, Torbalı İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Emre Balcı, AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Hasan Akbıyık ve MHP Torbalı İlçe Başkanı Muhammet Oral'ın yanı sıra İzmir'in Menemen, Selçuk ve Tire ilçelerinin ticaret odası başkanları, Torbalılı oda başkanları iş insanları ve davetliler katıldı.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Oturumun açılış konuşmasını yapan TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, konuşmasına Mevlana'nın "Yaşam gülmeyi, sevgi hak etmeyi, vefa unutmamayı ve dostluk ise sadık kalmayı bilenler içindir" özdeyişi ile başladı. Olgun, Mevlana'nın bu anlamlı sözleri sarf ederken dostluğun, kardeşliğin kutsallığından ve sevgilerin kalabalıkları birleştirici gücünden dem vurduğuna dikkat çekip, "Adnan Öztaş, iyi bir yol arkadaşı, iyi bir eş, iyi bir baba, başarılı bir iş adamı ve sıkıntılı dönemlerde sırtınızı dayayabileceğimiz bir dava adamıydı. İsimini toplantı salonuna vererek, kalpten gelen dostluğumuzu, acısıyla tatlısıyla birlikte geçirdiğimiz zamanları ve dostluğumuzu da onurlandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler, bulunduğumuz makamların sahipleri değil ancak emanetçileriyiz. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Makamlar geçici fakat bırakılan eserler kalıcıdır. Adnan ağabeyimizin adı da artık bu toplantı salonunda yaşayacak" dedi.

'TORBALI BİRLİK İÇİNDE KAZANDI'

Ak Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya da Öztaş Ailesi'nin kendisi için ne denli önemli olduğunu aktardı. Merhum Adnan Öztaş'ı, Torbalı'da son yıllarda gerçekleştirilen değişimin öncülerinden biri olarak gördüğünü kaydeden Kaya, ilçenin de kendisine minnettar olduğunu vurguladı. Torbalı'nın benzer ilçeler ile kıyaslandığında ortaya çıkan tablonun farkından bahseden Kaya, şunları söyledi:

"Torbalı, vizyonun yanı sıra kendi içerisinde gerçekleştirdiği birlik ve beraberlik bağları ile tüm Türkiye'ye örnek olmuş bir ilçe. Hem sanayi de hem tarım da ve son zamanlarda da turizmde de yapılan yatırımlarla birlikte Torbalı'nın önü açık şekilde gün geçtikçe büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Bunu sağlamamızdaki en önemli etken gerek genel iktidar gerekse de yerel iktidarının el ele vermesinin yanı sıra tüm odalarla bir birlikteliğin sağlanması. Bu birliktelik, sürekli ilçeye sağlanabilecek, kazandırılabilecek yatırımlara vesile oldu. Geçilen 2,5 yıllık dönem içerisinde 500 milyonluk kamu yatırımıyla ilçemizi donatmış olduk. Şimdi de sahip olduğumuz vizyonla 5 yıllık dönem içerisinde de 1 milyon TL'lik yatırımı ilçemize kazandırmayı hedefliyoruz. Ülkemiz bugün bir ekonomik suikast ile karşı karşıya."

'VERGİ TAHSİLATINDA TORBALI ZİRVEDE'

İZTO Başkanı Mahmut Özgener de konuşmasında Adnan Öztaş'ı rahmetle andı. Özgener, İzmir'in vergi geliri şampiyonu, sanayi devlerine ev sahipliği yapan, Türkiye ve İzmir ekonomisine önemli katkılarda bulunan Torbalı'nın 2017 yılında 34,7 milyar TL'lik vergi tahsilatı ile İstanbul, Kocaeli, İzmir ve Ankara'dan sonra Türkiye'nin en yüksek vergi ödeyen beşinci bölgesi olduğuna dikkati çekti. Yüzde 98,88 vergi tahsilat oranı ile Torbalı'nın Türkiye birincisi olduğunu vurgulayan Özgener, "Torbalı, İzmir'in vergi yükünün yüzde 55'ini tek başına karşılıyor. Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri'nin kurulması projesinde Torbalı'nın önemli bir rol üstleniyor. Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası ve Ege İhracatçı Birlikleri ile birlikte Menderes'te Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuracağız. Fizibilite çalışmalarımız devam ediyor. Ancak şunu söyleyebilirim, Torbalı projenin ayaklarından biri olacak, olmalı da. İzmir'e kurulacak 15 tarım organize sanayi bölgesinden (OSB) bir tanesinin Torbalı'ya kurulacağını müjdeledi. Yıllık tarımsal üretim değerimiz 15 milyar TL'nin üzerinde. Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni İzmir'e kazandırma ve İzmir'in tarım ve gıda merkezi olması konusundaki çalışmalarımıza devam edeceğiz. Eminim ki bu hamle Torbalı'nın zenginliğine de zenginlik katacak" diye konuştu.

İbrahim DANIŞ / TORBALI (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!