Tarihi Kutuhan'da lezzetler yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Tarihi Kutuhanda lezzetler yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2019 10:13

Tarihi Kutuhan'da lezzetler yarıştı

Haberin Devamı

İZMİR'in Tire ilçesindeki tarihi Kutuhan'da, 43'ncü Turizm Haftası kutlamaları kapsamında ödüllü yemek yarışması yapıldı. 4 kategoride hünerlerini sergileyen 40 kişi, çoğunluğu yöresel yemeklerden oluşan birbirinden lezzetli yiyeceklerle hünerlerini sergiledi.

İzmir Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Tire Kaymakamlığı ve Tire Belediyesi ortaklığıyla, ödüllü 'Yemek Yarışması' düzenlendi. Restorasyonu yeni tamamlanan Tarihi Kutuhan'da gerçekleştirilen yarışmayı; İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran'ın eşi Necibe Duran, İzmir Profesyonel Aşçılar Derneği üyeleri ve davetliler izledi. Yaş sınırlaması olmayan yemek yarışmasında ilçede yaşayan 40 kişi; 'zeytinyağlı', 'hamur işi' ve 'tatlı' kategorilerinde hünerlerini sergiledi. Büyük kısmı yöreye ait tariflerden oluşan yemeklerin yapıldığı yarışmada, 8 kişilik jüri lezzetleri değerlendirildi. Zeytinyağlılar kategorisinde birinci Şenay Sayın, ikinci Tevhide Büyükbaş ve üçüncü Nusret Olcay oldu. Hamur işi kategorisinde birinci Füsun Kızılkoca, ikinci Rana Erbek ve üçüncü Hünkar Akbaba oldu. Tatlı kategorisinde birinci Hülya Hanım, ikinci Selin Sezer ve üçüncü Gülten Sürücü oldu.Dereceye girenlere  hediye olarak küçük ev aletleri verildi.

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, "Yemek Yarışmasını her yıl geleneksel şekilde yapıyoruz. Geçen yıl Karaburun'da yaptık, çok güzeldi. Tire diğer İzmir ilçelerinden çok farklı, çok güzel. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yiğit SOYLU / TİRE (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!