Kocaoğlu: Özgener'in sözlerine anlam veremedim

Güncelleme Tarihi:

Kocaoğlu: Özgenerin sözlerine anlam veremedim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2018 13:29

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener'in Kemeraltı Çarşısı'nın sorunlarının çözümü konusunda kendisiyle anlaşamadığı yönündeki sözlerine anlam veremediğini söyledi.  

Haberin Devamı

 

İZTO Başkanı Mahmut Özgener'in meclis toplantısında söylediği, "Aziz Başkan'la görüşmemizde bir takım konularda anlaşamadık. Onlardan biri de Kemeraltı sorunuydu" cümlesine bir anlam veremediğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kemeraltı için yaptıkları ortada. İzmir Tarih Projesi kapsamında, Kemeraltı’nın sağlıklaştırılması ve canlandırılması için birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Tarihçiler, mimarlar, şehir plancıları, esnaf, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, akademisyenler, işadamları ve kanaat önderlerinden oluşan geniş katılımlı grubun desteğiyle, 19 bölgeye ayrılan tarihi akstaki kültürel çeşitliliğin koruması için çalışmalar yürütüyoruz.  Kadifekale-Basmane-Konak arasında kalan tescilli binaların restorasyonu için yoğun emek ve bütçe harcamaktayız. Kuruluşuna öncülük ettiğimiz 117 ortaklı TARKEM de, bu konuda etkin rol oynamaktadır. Kemeraltı'nı değerlendirirken, çarşıyı tarih içindeki gelişimi, dönüşümü, aktörleri ve ticari hayatı gibi farklı açılardan ele alıyoruz. Bu bölgeyi yeniden ayağa kaldırmak için kamulaştırma çalışmalarına devam edeceğiz. Ayrıca tarihi çarşının alt yapısını güçlendiriyoruz. Kanal ve yağmur sularını ayrı hatlarda toplayarak yağışlı havalarda yaşanan su birikintilerinin önüne geçeceğiz. Yakında açacağımız Balıkçılar Meydanı ile  866, 871, 874 ve 876 sokakları arasında kalan bölümü, kentin yeni çekim merkezi haline getiriyoruz. Kemeraltı Çarşısı Cephe Düzenleme Projesi kapsamında, ilk 4 etabı tamamladık. Biz olayı sadece Kemeraltı olarak da görmüyoruz. Agora-Kadifekale-Kemeraltı'yı içine alan 270 hektarlık tarihi bölgeyi bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Agora'daki antik kent bölgesinin kamulaştırılmas ı ve kazılara sponsorluktan Kadifekale'deki tarihi Roma tiyatrosunun ortaya çıkarılmasına, Namazgah Hamamı restorasyonundan Emir Sultan'a kadar her yerde varız. Umarım her kurum, bu bölgemiz için tıpkı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hassasiyetiyle çalışır."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!