Kocaoğlu: Kötüleyerek siyaset yapılmaz

Güncelleme Tarihi:

Kocaoğlu: Kötüleyerek siyaset yapılmaz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2018 10:39

Kocaoğlu: Kötüleyerek siyaset yapılmaz

Haberin Devamı

YEREL seçimde aday olmayacağını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu veda turunu sürdürdüğü Foça'da " Belediye başkanı adaylarına da tavsiyem şudur; Birbirini kötüleyerek siyaset yapılmaz. Kendi partisini kötüleyen adamı, başkan yapmazlar" dedi.15 yıllık görev süresinin ardından mart ayında yapılacak yerel seçimlerde aday olmayacağını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçelere başlattığı veda ziyaretlerini Foça'yla sürdürdü. Sırasıyla Gerenköy, Ilıpınar, Yeniköy, Kozbeyli, Yeni Foça Merkez, Koca Mehmetler, Yenibağarası ve Bağarası sakinleriyle bir araya gelen Kocaoğlu’na Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ile CHP Foça İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım da eşlik etti. Kocaoğlu şunları söyledi:

"Belediye başkanı kelle koltukta iş yapar. Belediye başkanının birinci meziyeti namusu, ikinci meziyeti ise görev yaptığı kentin, ilçenin toprağını, suyunu, havasını koruyabilmek için dik durmasıdır. Dik durmanın bedeli de ağırdır. Büyükşehir Belediye Başkanlığı, manevi olarak çok büyük sorumluluk taşıyan ve çok emek isteyen bir iş. 4.5 milyon kişinin parasını harcıyorsun. Bu kolay iş değil. Onun verdiği sorumluluk, yük bambaşka. Siyasette bütün koltuklar zordur ama en zoru belediye başkanlığıdır. Belediye başkanlığı icra makamıdır. Yaptıklarını cebine koyar, yapmadıklarını bayrak yapar gezer. O yüzden belediye başkanı çok çabuk yıpranır."

'BABAM DA OLSA TEPKİMİ GÖSTERİRİM'

Seçim döneminde ihtiyaç olan en önemli şeyin saygı ve nezaket olduğunun altını çizen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, "Ben hangi partiden kim olursa olsun haksızlığa, adaletsizliğe gelemem. Babam da olsa tepkimi gösteririm. İzzet-i nefsime dokunulduğunda sert bir adamım ama vatandaşa hizmette sert olunmaz. Ben böyle siyaset yaptım. Belediye başkanı adaylarına da tavsiyem şudur; Birbirini kötüleyerek siyaset yapılmaz. Kendi partisini kötüleyen adamı, başkan yapmazlar. Siz ilçesinde ne gibi projeler yapacaksınız,  lokmayı nasıl büyüteceksiniz onu yazın, onu çalışın. Kötü söz sahibine aittir, onu aşağıya çeker" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!