Kemalpaşa'da Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi sergisi

Güncelleme Tarihi:

Kemalpaşada Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi sergisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2018 10:57

Kemalpaşa'da Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi sergisi

Haberin Devamı

İZMİR'in Kemalpaşa ilçesi'nde, Çanakkale Savaşları'nın tüm yönleriyle anlatıldığı 'Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi' sergisi açıldı.

Kemalpaşa Belediyesi'nin katkılarıyla Çanakkale ruhunu yaşatmak amacıyla Dere Mesire Alanı Atatürk Fuaye Salonu'nda açılan sergide, Çanakkale Savaşı'nda kullanılan tüfek ve mermiden askerlerin kullandığı kaplar ve giyeceklere kadar çok sayıda objeye yer verildi. Siperlerde şehit düşen askerlerin anlatıldığı cansız mankenlerle oluşturulan bir köşenini de yer aldığı sergi, başta öğrenciler olmak üzere her yaştan ziyaretçiden, ilk günden büyük ilgi gördü.

AK Partili Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Çanakkale'yi her Türk vatandaşının çok iyi bilmesi, unutmayıp, gelecek kuşaklara anlatması gerektiğini belirtip, "Çanakkale demek Atatürk demektir. Bu ülkenin kurtuluşunda kahraman ecdatlarımızın verdikleri savaşı ve kahramanlığı bugün burada görerek yaşayacağız. Belediye olarak bu destanın müzesini sizlere kadar getirdik. Çanakkale destansı bir süreçtir. Çanakkale'de yaşananları milli bilinç ve şuurla öğrenmemiz ve hissetmemiz gerekiyor. Çanakkale öyle bir yer ki herkesin oraya gidip, o ruhu, orada yaşananları, o manevi iklimi hissetmesi gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı

Çanakkale ruhunu Kemalpaşa'ya getirdiklerinin altını çizen Uğurlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Orada yaşanan destansı hadiseleri, Filistin'den, Erzurum'dan, Bayburt'dan, Trabzon'dan, Uşak'tan, Bulgaristan'dan, Makedonya'dan aynı ruh ve gönül dünyasından bakan insanların biraaraya gelip, oradaki mücadeleyi nasıl sergilediklerini, orada nasıl bir olunup, bunun sonucunda bu savaşın nasıl kazanıldığının gösterilmesi gerekiyor. Belediye olarak Kadınlar Kulübümüz aracılığı ile Çanakkale'ye kültür gezileri düzenledik. Şimdide özellikle öğrencilerimiz için sergiyi ilçemize getirdik" dedi.

KEMALAŞA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!