Restorandaki ilgi çeken kitaplık

Güncelleme Tarihi:

Restorandaki ilgi çeken kitaplık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2018 09:33

Restorandaki ilgi çeken kitaplık

Haberin Devamı

İZMİR'in Karşıyaka ilçesi Bostanlı semtinde bulunan kahvaltı restoranındaki yaklaşık 2 bin kitaptan oluşan kitaplık müşterilerin ilgisini çekiyor. Restoran sahibi Barış Turan, birçok sahaf gezerek topladığı seçme kitaplardan oluşan kitaplık oluşturmaya yurtdışındaki örneklerinden esinlenerek karar verdiğini söyledi.

Bostanlı'da, Barış Turan'ın işlettiği kahvaltı restoranında, 2 binden fazla kitaptan oluşan bir kitaplık bulunuyor. Restorandaki kitaplık, müşterilerden ilgi görüyor. Müşterileri misafir gibi gördüğünü söyleyen restoran sahibi Barış Turan, sundukları gıda ürünleri konusunda çok titiz olduğunu, gelenlerin evlerindeymiş gibi hissetmelerine sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Daha önce Alaçatı'da ailesiyle birlikte kahvaltı konseptli küçük bir bahçe işlettiğini, sonrasında Bostanlı'daki restoranı açtığını belirten Turan, "Yurtdışına gittiğimde herkes müze, tarihi eser gezer, ben ise restoranları gezdim. Birkaç yerde bu tarz kitaplıklar görmüştüm, ilgimi çekmişti. İnternet üzerinden de tasarım konusunda çok araştırma yapıyorum. Hepsini birleştirip böyle bir konsept ortaya çıkardım. Kitaplıkta kendi kitaplarımla beraber, birçok sahaftan topladığım 2 binin üzerinde kitap var. Yalova, İstanbul ve Ankara'daki sahafları kendim gezip topladım, hepsi de okunması gereken kitaplar. Müşteriler kitapları alıp burada inceleyip okuyabiliyorlar" dedi.

Kitaplığın önüne bir merdiven yaptıracağını ve personel yardımıyla en üstteki kitaplara da ulaşılabileceğini belirten Turan, "Kitaplığın önüne hem görsel amaçlı hem de kitap okuyanların kullanması için bir koltuk koyduk. Müşteriler burada rahatça kitap okuyabilirler. Ben müşterileri misafir olarak görüyorum. Kendilerini evlerinde hissetmeleri benim için çok önemli. Kahvaltı işini de bu yüzden seçtim, kullandığımız gıda madeleri Antakya, Gümüldür ve Alaçatı'dan geliyor ve hepsini taze taze servis ediyoruz" diye konuştu.

Melis KARAKUZULU/İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!