Kan şekerini ölçtür, diyabetin farkında ol

Güncelleme Tarihi:

Kan şekerini ölçtür, diyabetin farkında ol
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2019 11:13

Kan şekerini ölçtür, diyabetin farkında ol

Haberin Devamı

SAĞLIK Bilimleri Üniversitesi İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikte, diyabete dikkat çekildi.

Diyabete dikkat çekmek, farkındalık yaratmak ve hastalık hakkında bilinçlenmeyi sağlamak amacıyla 'Kan şekerini ölçtür, diyabetin farkında ol' sloganı ile düzenlenen etkinliğe, İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Anıl Esen, Başhekim Doç. Dr. Tanju Çelik, Çocuk Endokrinoloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Behzat Özkan, diyabetli çocuklar ve aileleri katıldı. Etkinliklerin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Behzat Özkan diyabet hastalığının görülme sıklığının giderek arttığını ve başlangıç yaşının düştüğünü söyledi. Genetik yatkınlık, hatalı beslenme, çeşitli kimyasallar gibi farklı çevresel faktörlerin diyabetin görülmesine sebep olabileceğini belirten Özkan, diyabet ve etkenleri hakkında halkın bilgilenmesi ve farkındalık oluşturmanın önemine dikkat çekti. Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Tanju Çelik, hastane olarak diyabet ve diğer pek çok hastalıkla mücadele etmek için tanı ve tedavide son teknoloji ve yöntemleri kullandıklarını söyledi.

Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Anıl Esen ise, bu tarz etkinliklerin ailelerin ve çocukların diyabet konusundaki eğitimleri açısından önemli olduğunu vurguladı.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!