İZTO Çinli turistleri İzmir'e getirebilmek için sunumlar yaptı

Güncelleme Tarihi:

İZTO Çinli turistleri İzmire getirebilmek için sunumlar yaptı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2018 10:32

İZTO Çinli turistleri İzmir'e getirebilmek için sunumlar yaptı

Haberin Devamı

YUNUS Emre Enstitüsü ile Çin Anhui Eyaleti arasında İstanbul’da gerçekleşen Turizm İşbirliği Toplantısı’na İzmir Ticaret Odası (İZTO)  heyeti de katılarak, gelecek dönemde 400 binden 1 milyona çıkarılması hedeflenen Çinli turistleri İzmir’e de çekebilmek için önemli sunumlar gerçekleştirdi.

Türkiye’den sadece İstanbul, İzmir ve Kuşadası destinasyonlarının ele alındığı toplantıya, İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özkardeş, İZTO Meclis Başkanlık Divanı Katip Üye Ali Yaramışlı, Meclis Üyeleri Cemal Ahmet Yıldırım ve Kıvanç Meriç katıldı. Toplantıda İZTO tarafından hazırlanan Çince tanıtım filminin izlenmesinin ardından bir sunum yapan İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özkardeş, Çin ile Türkiye arasındaki tarihi bağın adının İpek Yolu olduğunu söyledi.  Özkardeş, İpek Yolu’nu Avrupa’ya bağlayan noktada yer alan İzmir’in ticaretten sanayiye, eğitimden sanata, sağlıktan turizme kadar her alanda gelişmiş bir kent olduğunu vurguladı.

FENOMENLER YANKI UYANDIRDI

Özkardeş, İZTO olarak Çin’den gelen heyetleri ağırlamanın yanı sıra Çin’e de sıklıkla seyahat ettiklerini ve iki ülke arasında köprü olduklarını anlatarak, “Nisan ayından itibaren Yunnan Çin’den İzmir’e gelen Eyaleti temsilcileri, Çin İzmir Başkonsolosu, Guangzhou Heyeti, Greenland Heyeti, Şangay Ticaret Odası Heyeti’ni ağırladık. Yunus Emre Enstitüsü ile işbirliği yaparak ağırladığımız sanatçı, pop star ve sosyal medya fenomenlerinden oluşan heyet epey yankı uyandırdı" dedi.

ÇİN’E ÖZEL DİJİTAL MEDYA KAMPANYASI

Bu yılın Çin’de Türkiye Turizm Yılı ilan edildiğini de anımsatan Özkardeş, İZTO olarak Çin’de çeşitli platformlarda dijital medya kampanyası yürüttüklerini, şimdiden iyi sonuçlar almaya başladıklarını dile getirdi. Özkardeş, İZTO tarafından kurulan İzmir Ekonomi Üniversitesi ile Anhui eyaleti arasında öğrenci değişimleri yapılabileceğini de sözlerine ekledi.

HEDEF 1 MİLYON ÇİNLİ TURİST

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş de bu yıl sonu için Çinli turist sayısında 400 bine ulaşmayı hedeflediklerini anlatarak, bu sayının 1 milyona çıkartabilmek için hava yolu ulaşımının artması gerektiğini söyledi. Yaptıkları bu anlaşma çerçevesinde Türkiye'ye düzenli bir şekilde turist gönderme taahhüdünde bulunduklarını ifade eden Ateş, "Bu oldukça güzel bir gelişme. Bu bölge Şangay'a yakın ve Çin'in önemli eyaletlerinden biri" diye konuştu.

Anhui Turizm Geliştirme Ofisi Başkanı Wan Yixue, her sene 20 milyar Çin yuanı ciro ve 500 milyon Çin yuanı net kârı olan Huangshan Turizm Acentesi Genel Müdürü Zhang Dehui, Hefei Şehri Başkan Yardımcısı Wu Chunmei ve Chaohu Şehri Başkanı Zhang Sheng'in katıldığı etkinlikte konuşan Anhui Eyaleti Valisi Yardımcısı Yang Guangrong, Türkiye'nin doğu ve batı arasında köprü vazifesi gördüğüne işaret etti. İki ülke arasında kurulan sıcak temaslarda önemli gelişme kaydedildiğini ifade eden Guangrong, yapılan işbirliği ile turizmdeki pazar paylaşımı ve iş ortaklıklarının daha da artacağını söyledi.

İZMİR DHA

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!