İzmirli satranç sporcuları Türkiye şampiyonasına hazır

Güncelleme Tarihi:

İzmirli satranç sporcuları Türkiye şampiyonasına hazır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2020 12:36

İzmirli satranç sporcuları Türkiye şampiyonasına hazır

Haberin Devamı

İZMİR'de yetişen yetenekli satranç sporcuları, 19-25 Ocak tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen '2020 Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası'na Rus rakipleriyle birlikte hazırlandı. Rus milli takımından 8 sporcuya karşı ter döken sporcular, Türkiye şampiyonasından kupalarla dönmeyi hedefliyor.

Antalya'da yapılan turnuvada 2018 Türkiye kupasının sahibi olan ve 23 yaşındayken Apaydın Satranç Kulübü'nü kuran başarılı sporcu Fethi Apaydın, genç satranç severleri Türkiye şampiyonasına hazırlıyor. Sporcuları Türkiye şampiyonasına hazırlamak amacıyla 2 yıldır Apaydın Uluslararası Kulüpler Dostluk Satranç Turnuvaları Serisi'ni gerçekleştirdiklerini anlatan Apaydın, 2019 yılında Sırbistan'dan 8 sporcu ve 1 antrenörü İzmir'de misafir ettiklerini söyledi. Bu yıl da Rusya'dan gelen 8 milli sporcuya ev sahipliği yaptıklarını dile getiren Apaydın, "Antalya'da Türkiye satranç turnuvası başlıyor. 7 yaş ile 18 yaş arasındaki sporcular kendi yaş kategorilerinde yarışacak. Biz de sporcularımızı 2 hafta çalışma kampı yaparak bu turnuvaya hazırlıyoruz. Rusya'dan gelen 8 milli sporcu ve bir antrenör, çoğunluğu milli sporculardan oluşan 8 sporcuya karşı takım maçı yaptılar. Turnuva uluslararası alanda yoğun ilgi gördü. Tataristan televizyonlarında Tatarca röportajımız yayınlandı" dedi. Geçen yıl Türkiye şampiyonasında en çok ilk 3 dereceye sahip olan kulüp olduklarını dile getiren Apaydın, bu yıl başarılarını daha da arttırarak Türkiye'nin zirvesindeki yerlerini koruma hedefinde olduklarını söyledi. 2019 yılında Dünya Okullar Şampiyonu ve Dünya Okullar ikincisi unvanlarını elde ettiklerini kaydeden Apaydın şöyle devam etti:

"Geçen yıl kulüp olarak 11 kupa kazandık. Bu yıl da en az 10 kupa hedefliyoruz. Dünya satrancının zirvesinde yer almak istiyoruz. Uluslararası alanlardan çok tebrik ve davetler alıyoruz. Organizasyon ekibimiz çok kuvvetli. Kusursuz organizasyonlarla teknik kadromuza çok faydalı zemin hazırlıyorlar. 2019 yılında Sırbistan kampımızın dördüncüsünü gerçekleştirdik. Rusya organizasyonu da çok kuvvetliydi. Sporcularım dünyanın en iyi kulüpleriyle ortak çalışmalar yapıyorlar. Avrupa'nın en prestijli kulüpleri ile sürekli irtibat halindeyiz. Seneye yapılacak organizasyon seçenekleri arasında yine Rusya, İngiltere ve Küba var. Hedeflerimiz büyük. Tüm sporcularıma güvenim tam. Bu sene Türkiye şampiyonasında başarılı olmaları için tüm teknik kadromuzla canla başla çalışacağız. Bu sene de en az geçtiğimiz yıllardaki gibi ciddi başarılarla döneceğiz Antalya'dan. Tüm sporcularımıza ve teknik kadromuza başarılar diliyorum."

Nevra UÇKAÇ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!