İzmir'deki 4 ilçeye su verilmeye başlandı

Güncelleme Tarihi:

İzmirdeki 4 ilçeye su verilmeye başlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2019 18:25

İzmir'deki 4 ilçeye su verilmeye başlandı

Haberin Devamı

İZMİR'in Menemen'deki otoyol çalışması nedeniyle ana isale hattının iki bölgesinde boru güzergahını değiştirildiği için kesinti uygulanan 4 ilçeye su verilmeye başlandığı bildirildi.

İZSU Genel Müdürlüğü, Menemen'deki otoyol çalışması nedeniyle ana isale hattının iki bölgesinde boru güzergahını değiştirdi. Su kesintisinden etkilenen bölgelere en kısa sürede su vermek için İZSU Genel Müdürlüğü, çalışmalarını 100'e yakın personel ile 24 saat sürdürdü. Pazar gününe kadar sürmesi planlanan bağlantı çalışmaları, ekiplerin gayretli çalışmaları ile bugün tamamlandı. Karşıyaka, Çiğli, Bornova ve Bayraklı'da su kesintisi yaşanan bölgelere bugün (cuma) akşam saatlerinden itibaren kesintisiz bir şekilde su verilmeye başlandığı bildirildi.

Beş günde tamamlanması planlanan çalışmaları yaklaşık iki gün önce bitiren İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri, 25 Ağustos Pazar günü saat 07.00'dan itibaren kesintisiz su alması beklenen bölgelere 23 Ağustos Cuma günü saat 17.00'dan itibaren kademeli olarak su vermeye başladı. Karşıyaka, Çiğli, Bornova ve Bayraklı'da dönüşümlü olarak uygulanan su kesintisi programı da böylelikle sona erdi. İZSU Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada gece saatlerine kadar kesintiden etkilenen tüm bölgelerin su almaya başlayacağı belirtildi.

TAHTALI DEVREYE GİRMİŞTİ

Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'nün İzmir Çevre Yolu, Kuzey Dalı (Menemen-Aliağa-Çandarlı) otoyol inşaatı nedeniyle, Manisa bölgesindeki kuyulardan İzmir'e su aktaran isale hattının iki noktasında boruların güzergahının değiştirilmesi gerekti. İZSU Genel Müdürlüğü de 20 Ağustos'ta hattaki suyu keserek çalışmalarına başladı.  Bu çalışma süresince Karşıyaka, Çiğli, Bornova ve Bayraklı'nın bazı mahallelerinde zorunlu olarak su kesintisi yapıldı. Vatandaşların çalışmalar süresince tamamen susuz kalmaması için İZSU Tahtalı Barajı'ndan bu bölgelere dönüşümlü olarak su verdi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!